• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sta.hr/Informer.rs

14.03.2016

17:23

SKIDAJTE GRUDNJAK ŠTO ČEŠĆE! Evo zašto bi to trebalo da radite!

Ljubav

SKIDAJTE GRUDNJAK ŠTO ČEŠĆE! Evo zašto bi to trebalo da radite!

Podeli vest

Stručnjaci savetuju ženama da grudnjake skidaju što češće, a najbolje bi bilo da ih ne nose uopšte. Pošto skinu brus ženama se preporučuje masaža dojki od bradavica prema krajevima

Pored olakšavajućeg osećaja posle skidanja brusa, postoje i konkretni zdravstveni razlozi zbog kojih bi ga trebalo nositi što manje.

Jedan od njih je činjenica da grudnjak stvara pritisak na sitne limfne žilice u grudima i oko njih što može da dovede do skupljanja toksičnih tečnosti koje bi inače slobodno prolazile i izlazile iz tela. Uz sve to grudnjak ometa i protok kroz ostale žile pa je time normalan prolaz kiseonika i hranjljivih materija onemogućen.

Stručnjaci takođe kažu da skupljanje toksina u dojkama možda može da bude povezano sa nastankom cisti, što u retkim slučajevima može da poveća rizik od nastanka raka dojke. U prilog tome idu rezultati istraživanja koji su pokazali da žene u siromašnijim zemljama, koje ne nose grudnjake, manje oboljevaju od karcinoma.

Takođe je u periodu menstruacije preporučljivo da se nosi veći broj brusa jer dojke tada oteknu pa ista veličina pravi dodatan pritisak.

 

Posle skidanja grudnjaka bi bilo najbolje primeniti nežnu masažu kako bi se protok u grudima poboljšao. Masaža mora da bude nežna. Prstima se masira deo oko bradavice prema krajevima dojke, u svim smerovima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Laza

pre 8 godina

Lepo ja kazem mojoj zeni da ne nosi grudnjak!!!!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija