• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.04.2016

18:57

PROVEREN TRIK: Pevanje pod tušem snižava krvni pritisak!

Ljubav

PROVEREN TRIK: Pevanje pod tušem snižava krvni pritisak!

Podeli vest

Povišen krvni pritisak je poznat i pod nazivom "tihi ubica" jer ga je veoma teško prepoznati, a može dovesti do ozbiljnih oboljenja

On je jedan od vodećih uzročnika smrti u svetu i četvrtina svetske populacije ga ima. Dobro je što ga možete držati pod kontrolom i to bez lekova.

Jedite bademe. Bademi sadrže veoma male količine natrijuma, što je od velike važnosti za održavanje krvnog pritiska na zdravom nivou. S druge strane, bademi su bogati kalijumom koji pomaže da srčani mišići i nervne transmisije ostanu jake. Rezultat ove bolje srčane funkcije jeste da krvni pritisak nema priliku da se podiže iznad normalnih vrednosti. Oko 60 g badema dnevno je svršena količina za očuvanje zdravlja, kažu nutricionisti.

25% svetske populacije ima problema s visokim pritiskom

Pijte vodu od kokosa. Istraživanja su pokazala da kalijum, magnezijum i vitamin C koji se nalaze u kokosovoj vodi ovaj napitak čine veoma zdravim. Najzdravija je ona voda pronađena u mladim plodovima.

Kuvajte sa kurkumom. Kurkuma je začin koji bi svakako trebalo da imate u svojoj kuhinji iz mnoštva razloga, a jedan od njih je što su istraživanja pokazala da 80 mg kurkume dnevno ima značajan uticaj na snižavanje povišenog krvnog pritiska. Pored toga, kurkumin koji se u kurkumi nalazi dokazano smanjuje rizik od nastanka bolesti jetre i Alchajmerove bolesti.

Više se krećite. Ako imate redovnu fizičku aktivnost, šanse da patite od povišenog krvnog pritiska su veoma male i to zato što vežbanje jača srce, a jako srce ispumpava više krvi sa manje napora. Ako se vaše srce manje napreže, snaga arterija raste, a krvni pritisak se snižava. Svega pola sata vežbanja nekoliko puta u toku nedelje je dovoljno da vam pritisak bude na zdravom nivou.

ZABORAVITE NA SVAKODNEVNO TUŠIRANJE! Ipak je nedelja dan za to!

Pevajte pod tušem. Vrištite u jastuk kad ste pod stresom, plešite po kući, nađite način da se istresete i otpustite stres na bezazlen način. Kad smo pod stresom naše srce brže kuca, a kao rezultat toga, krvni sudovi se krive i krvni pritisak skače. Odloženi stres koga se ne oslobađamo na duge staze može uzrokovati hipertenziju. Veoma je važno da se s stresom borite na vreme, i to tako da to ne utiče pritisak vaše okoline.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija