• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Klix.ba

11.04.2016

12:49

SMANJITE SLATKIŠE Jednostavni saveti za bolju zaštitu zuba!

Ljubav

SMANJITE SLATKIŠE Jednostavni saveti za bolju zaštitu zuba!

Podeli vest

Nezdrave desni i zubi mogu dovesti i do drugih zdravstvenih problema pa je zato izuzetno važna ispravna higijena

Preporučuje se da zube perete temeljno bar dva puta dnevno i to pastom koja sadrži fluorid. Prosečno pranje zuba ne bi trebalo da traje manje od dva ili tri minuta. Koristite konac za zube kad god možete, navodi portal BetterHealth. 

Probajte da smanjite konzumiranje slatkih i gaziranih sokova. Veoma je korisno takve vrste sokova piti slamkom jer se tako ograničava kontakt tečnosti sa zubima. 

Takođe, smanjite konzumiranje slatkiša. Ukoliko ne možete bez toga, pokušajte da slatko jedete u okviru redovnog obroka. 

KAKO SMRŠATI? Deset trikova za lakše gubljenje kilograma!

OBRATITE PAŽNJU Boja menstrualne krvi otkriva opasne promene u telu!

Izbegavajte da otvarate orahe ili staklene boce zubima jer na taj način veoma lako možete da oštetite zube. 


Ukoliko se bavite sportom u kojem postoji rizik oštećenja zuba, obavezno koristite plastičnu zaštitu. 

Redovno idite na kontrolni pregled kod svog zubara jer tako možete izbeći neželjene komplikacije u budućnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija