• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/N.L.

11.04.2016

20:28

PROTIV NESANICE: Biljke uz koje ćete lakše zaspati!

Ljubav

PROTIV NESANICE: Biljke uz koje ćete lakše zaspati!

Podeli vest

Izbor pravog cveća pomoći će vam da utonete u miran, okrepljujući san

Kućne biljke filtriraju vazduh, pune ga kiseonikom i dodaju preko potrebnu boju vašem životnom prostoru. Izbor pravih vrsta za spavaću sobu može da vam pomogne da utonete u miran i okrepljujući san.

Jasmin

Mnoge studije potvrdile su efikasnost jasmina kao pomoć pri spavanju. Pozitivni efekti uključuju kvalitet sna, smanjenje anksioznosti i poboljšanje raspoloženja nakon buđenja. Sa lozicom i nežnim belim cvetovima može definitivno da unapredi funkciju vaše spavaće sobe. Ne cveta uvek, ali ju je lako održavati u odnosu na druge biljke, a ima i fantastičan miris.

PROLEĆNA TRPEZA: Sveže, hranljivo i ukusno!

Lavanda pomaže kod lečenja nesanice i anksioznosti

Lavanda

Lavanda je jedan od uobičajenih prirodnih lekova za mnoge bolesti; koristi se kao mirisna nota za sapune, šampone, omekšivače... Takođe je odlično sredstvo za čišćenje, ali se tu spisak njenih blagodati ne završava. Ova biljka zapravo može da pomogne kod lečenja nesanice i anksioznosti. Istraživači priznaju da udisanje njenog mirisa deluje opuštajuće i umirujuće.

Public

Gardenija

Gardenija ima sposobnost da vam održava san poput pilule za spavanje. Nemačka studija je nakon testiranja na miševima potvrdila da ova biljka ima isto dejstvo kao valijum na neurotransmitere poznate kao GABA. Miševi koji su boravili u kavezu sa visokim nivoom čistoće vazduha bili su manje aktivni i mirno su sedeli u uglu. Ovo bi moglo da se prenese na ljude i pomogne im da lakše utonu u carstvo snova.

FITOTERAPIJA: Travke koje leče grlo!

NASA je odabrala bršljen za najbolji prečišćivač vazduha

Aloja

Aloja je jedan od prirodnih lekova koji je odličan za smirivanje upale, ožiljaka i opekotina. Takođe je dobra za detoksikaciju, ali i kao pomoć pri eliminaciji štetnog uticaja hemikalija iz sredstava za čišćenje. Proćišćava vazduh, a kada je nivo štetnih hemikalija u vašem domu na visokom nivou, biljka će razviti braon pege, informišući vas o nastaloj situaciji.

KAKO DA RAZLIKUJETE prehladu od alergije?

Bršljen

NASA je odabrala bršljen kao broj jedan prečišćivač vazduha. Razlog tome je što na najefikasniji način apsorbuje formaldehid. Bršljen lako raste i opstaje na umerenoj temperaturi i blagom izlaganju suncu. Ova biljka svoj maksimum daje u spavaćoj sobi, pomažući vam da lepše spavate.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija