• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

13.04.2016

15:38

DROGIRAMO SE SVAKI DAN! Šećer ima isto dejstvo na mozak kao kokain!

Ljubav

DROGIRAMO SE SVAKI DAN! Šećer ima isto dejstvo na mozak kao kokain!

Podeli vest

Najnovije naučno istraživanje potvrdilo je da bi ljudi, koji su zavisni od šećera, trebalo da budu lečeni na isti način kao zavisnici od droga

Istraživanje koje su sproveli naučnici sa Tehnološkog univerziteta u Kvinslendu, pokazalo je da konzumiranje industrijski prerađenog šećera utiče na povećanje nivoa dopamina na sličan način na koji to čine droge poput kokaina. 

ISPOVEST ŽENE KOJA SE OBOGATILA ČISTEĆI AERODROME! Na kraju otkriveno da je pljačkala putnike!

Takođe je ustanovljeno da dugotrajno konzumiranje šećera utiče na smanjenje ove supstance, što znači da su ljudi vremenom primorani da unose se više šećera kako bi postigli isti stepen zadovoljstva, odnosno izbegli blaži oblik depresije. 

OSLOBODITE SE BOLESTI Pijte ovu tečnost svaki dan i bićete zdravi!

Dugotrajna izloženost organizma šećeru takođe dovodi do nastanka poremećaja u ishrani i različitih promena u ponašanju pojedinaca, piše "Independent". 

Profesor Selena Bartlet, neurolog sa Instituta za zdravlje i biomedicinske inovacije u Kvinslendu, istakla je da istraživanje ukazuje na to da bi zavisnike od šećera trebalo lečiti lekovima protiv nikotinske zavisnosti. 

HITNO VAM JE POTREBAN PSIHIJATAR! Osam alarmantnih znakova!

 - Dokazano je da povećani unos prerađenih šećera direktno utiče na povećanje telesne težine i nivo dopamina (utiče na centre za zadovoljstvo i nagrađivanje u mozgu) na sličan način na koji to čine duvan, kokain i morfijum -  rekla je Bartlet. 

 - Eksperimenti sprovedeni na životinjama takođe su pokazali da su jedinke, koje su redovno konzumirale prerađeni šećer, kasnije bile sklonije prejedanju i suočavanju sa negativnim neurološkim i psihijatrijskim posledicama po raspoloženje i motivaciju - zaključila je Bartlet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17