• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.hr

22.04.2016

13:20

DRASTIČNE PROMENE! Šta se događa sa organizmom kada prestanete da jedete čips?

Ljubav

DRASTIČNE PROMENE! Šta se događa sa organizmom kada prestanete da jedete čips?

Podeli vest

Čips, smoki, keks, čokoladice i druge slične grickalice nikako nisu prijatelj vašeg tela

Istraživanje je pokazalo kako se više od 79 posto ispitanika barem dva puta nedeljno počasti prerađenom hranom poput navedenih slatkih i slanih grickalica. Zato, pokušajte da na par meseci iz ishrane potpuno izbacite čips.

Prvih nekoliko dana

1. Ređe glavobolje

Prerađena hrana sadrži brojne sastojke koji nikako nisu dobri za naše zdravlje. Jedan od njih je i natrijum glutamat (MSG), kog na deklaracijama pronalazimo pod šifrom E 621. Ovaj pojačivač ukusa hrani daje snažnu i neodoljivu aromu, a telu brojne nuspojave među kojima je i glavobolja. Glavobolja može nastupiti samo 20 minuta nakon jela, a ako prestanete da jedete ovu namirnicu koja ga sadrži poboljšanje ćete osetiti već nakon par dana.

2. Bolji san

Grickalice koje konzumirate pre spavanja mogu značajno uticati na vaše zdravlje. Keks, kiflice i pereca ili čips će poremetiti nivo šećera u krvi pa će se on, tokom noći i sna naglo spustiti. Pad šećera u krvi uznemiriće vaše telo i razbudiće um. Isto tako, veliki neprijatelj dobrog sna je i so koja sakuplja vodu i pojačava osećaj žeđi. Ako prestanete u potpunosti da jedete ovakvu hranu, nakon nedelju dana vaš san će biti značajno kvalitetniji.

3. Manji stomak

Prerađena hrana i grickalice dokazano uzrokuju nadutost i gasove što ćete sigurno primetiti samo sat vremena nakon grickanja čipsa, smokija ili sličnih nezdravih grickalica.

OVO JE NAJOTROVNIJA NAMIRNICA NA SVETU Jedemo je neograničeno i dajemo deci, a izaziva rak!

Jedan od razloga je so koja skuplja vodu i uzrokuje podbulost, a drugi su veštački sastojci koje telo vrlo teško razgrađuje pa zbog toga usporavaju probavu i uzrokuju naduvenost stomaka i osećaj kao da ste se naglo ugojili.

(VIDEO) PA TI POSLE PROZIVAJ! Amerikanka ispljuvala srpske slatkiše, oni je zasuli balkanskim uvredama!

Ako prestanete da konzumirate spomenutu hranu, nadutost, grčevi, gasovi i slične nepoželjne pojave će nestati u roku od par dana.

Tokom mesec dana

1. Blistavija koža

Svi smo itekako svesni koliko je šećer štetan za našu kožu. Šećer i prerađeni ugljeni hidrati koji se nalaze u čokoladicama i keksu podižu nivo inzulina koji podstiče lučenje masnoća u koži.

Rezultat toga može se ogledati u obliku bubuljica i akni kao i masne i sjajne kože. Ako izbacite u potpunosti nezdrave grickalice iz vašeg menija u roku od mesec dana vaša će koža postati blistavija, čistija i glatkija.

2. Više energije

Nezdrava, masna i teško probavljiva hrana miluje naše nepce i čula, ali samo nakratko. Naime samo par minuta nakon konzumiranja nivo šećera u telu će porasti a potom, naglo pasti.

Takve nagle promene uzrokuju umor, pospanost i malaksalost. Ako se rešite ove loše navike, već tokom mesec dana ćete osetiti kako vam se telo polako budi. Ujutro ćete se lakše buditi, a tokom dana ćete imati više energije.

3. Prestanak bolova u mišićima i zglobovima

Hemikalije koje sadržI prerađena hrana nisu prijatelj vašeg organizma i u telu mogu izazvati upalne procese. Ti procesi najviše se manifestiraju na najosetljivijim delovima poput zglobova (kolena, ramena, ručni i skočni zglob) gde može doći do upala, a dugoročno može uzrokovati i artritis.

Mesec dana nakon prestanka konzumacije grickalica opšte stanje će vam se značajno popraviti, a bolovi u mišićima i zglobovima nestati.

Anketa

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17