• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.rs/informer.rs

24.04.2016

20:06

PROBLEMI SA PLUĆIMA! Pet znakova da ODMAH treba da ostavite cigarete!

Ljubav

PROBLEMI SA PLUĆIMA! Pet znakova da ODMAH treba da ostavite cigarete!

Podeli vest

Dokazano je da pušači češće imaju problem sa plućima od nepušača i zato stručnjaci preporučuju da se ova loša navika na vreme prekine. Da biste znali u kakvom stanju su vaša pluća i da li imate razlog da brinete o svom zdravlju, bitno je da na vreme obratite pažnju na učestale smetnje

Ovo je pet pokazatelja da su vaša pluća zatrovana i da im je hitno potrebna rehabilitacija, piše portal Simple Organic Life.

1. Iskašljavanje krvi

Ukoliko pri kašljanju primetite kapljice krvi u ispljuvku, najverovatnije imate oštećenje pluća ili gornjeg respiratornog trakta. Ovaj pokazatelj je alarm koji vas upozorava da patite od neke od veoma ozbiljnih bolesti.

KRIVI RECEPTORI: Zašto je tako teško ostaviti pušenje?

2. Plitko disanje

Ukoliko često imate problem sa plitkim disanjem, onda najverovatnije patite od nekog srčanog ili plućnog oboljenja. Ovo može da bude prilično opasno, jer srčana i plućna maramica ne dobijaju dovoljno kiseonika, a samim tim je koncentracija ugljen dioksida veoma velika, što se smatra toksičnošću kompletnog organizma.
 

3. Nakupljanje sluzi

Ova pojava je česta kada vaši disajni putevi nisu prohodni, najčešće zbog neke infekcije ili iritacije. U njima se tada luči povećana kolićina sluzi, koja bi trebala da služi kao “podmazivač” i odbrambeni mehanizam od infekcije koja napada vaša pluća. Ipak, dešava se da se ona stegne i nataloži, ili da se njeno lučenje oduži na više od mesec dana. U tom slučaju zdravlje vaših pluća je ugroženo.

PUŠAČI U TEŠKOJ PANICI! Cigarete poskupljuju DUPLO, prosečna paklica 450 dinara!

4. Bol u grudima

Kada imate učestali ili čak neprekidni bol u grudima, koji traje više od mesec dana, onda je krajnje vreme da to shvatite kao ozbiljan znak upozorenja. Najverovatnije je reč o nedostatku kiseonika u plućima, koji nastaje ili otežanim disanjem ili upornim kašljem. Pušenje ne stvara samo bore, već i nešto mnogo GROZNIJE što ostaje za ceo život!

Anketa

5. Hronični kašalj

Da bi se kašalj smatrao hroničnim, neophodno je da traje više od mesec dana i da terapija lekovima protiv kašlja nema pozitivan efekat. Ovo je jasan signal da nešto nije u redu sa vašim plućima.

PUŠENJE ILI ZDRAVLJE: Vitaminima protiv nikotina!

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija