• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: metro.co.uk/Informer.rs

27.04.2016

18:08

ISHRANA BEZ MESA! Evo zašto je nemoguće u potpunosti biti vegeterijanac!

Ljubav

ISHRANA BEZ MESA! Evo zašto je nemoguće u potpunosti biti vegeterijanac!

Podeli vest

Jedan naučnik tvrdi da je apsolutno nemoguće u potpunosti biti vegeterijanac, a kamoli vegan, evo i zašto

Endrju Smit, naučnik sa Dreksel Univerziteta, tvrdi da čak i vegani zavise od sistema koji uključuje životinje, jer biljke iz zemljišta koriste nutritijente, koji su nastali od raspalih biljaka i ostataka životinja.

Zbog toga on kaže da čak i oni koji za sebe smatraju da jedu isključivo biljke ipak unose nešto hrane životinjskog porekla.

VEGETARIJANCI, VODITE RAČUNA Evo koliko je zdrav vaš način života

Smit je objasnio da ljudi treba da se fokusiraju na održivi način života i da se manje oslanjaju na namirnice životinjskog porekla.

- Tamo gde je teško dobiti esencijalne masti iz presovanih ulja, treba jesti meso, ali opet treba biti umeren - rekao je Endrju.

On je dodao da je život sačinjen od mreže međusobno zavisnih odnosa među pojedincima, vrstama i celim ekosistemom.

- Svako od nas pozajmljuje, koristi i vraća nutritijente. Ovaj ciklus omogućava opstanak života. Bogata crnica je tako plodna jer sadrži ostatke umrlih stvorenja, kao i fekalije živih - objasnio je Smit, koji jede isključivo biljnu hranu. 

ŠTA SE DEŠAVA sa organizmom kada se izbaci meso iz ishrane?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jelena

pre 7 godina

Esencijalne masti??? Kikiriki, semenkee ❤️

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija