• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata/Informer.rs

29.04.2016

10:51

ZA ZABORAVNE Ako imate problem sa pamćenjem - oduševiće vas ovaj trik!

Ljubav

ZA ZABORAVNE Ako imate problem sa pamćenjem - oduševiće vas ovaj trik!

Podeli vest

Ljudi koriste razne tehnike kako bi zapamtili stvari, a naučnici tvrde da su otkrili dosad najbolji trik

Kako navode, najbolje će nam pomoći jednostavno crtanje onog što želimo da zapamtimo i da ćemo tako zapamtiti čak dvostruko više podataka, nego što bismo uspeli da smo ih zapisali.

-Testirali smo razne tehnike i pokazalo se da je crtanje najbolja tehnika pamćenja - izjavio je Džefri Vams sa Univerziteta Vaterlo.

Naučnici objašnjavaju da za prenos reči u nacrtani vizualni prikaz podrazumeva korišćenje nekoliko komponenti kako bi poboljšali memoriju: misaonu razradu, vizuelnu sliku, motoričku akciju i slikovni prikaz.

ALCHAJMER U NAJAVI! Bolest se može predvideti 20 godina pre, ovo su prvi simptomi!

Vams i njegov tim, piše Daily Mail, eksperiment su sproveli na grupi studenata.

- Crtanje se pokazalo superiornijom tehnikom pamćenja u odnosu na sve druge alternative - izjavili su istraživači.

Studija je takođe pokazala da se crtanje pokazalo izuzetno korisnim za dugotrajno pamćenje. Pritom, za pamćenje nije važan kvalitet crteža, što ukazuje na to da svi, bez obzira na umetnički talenat, mogu da imaju koristi od ove memorijske strategije.

ZAŠTO SU BOROVNICE najbolja hrana!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija