• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alternativa-za-vas.com

07.05.2016

09:21

BESPLATNA DREVNA METODA LEČENJA ZA VREME SPAVANJA! Rešava mnoge tegobe!

Ljubav

BESPLATNA DREVNA METODA LEČENJA ZA VREME SPAVANJA! Rešava mnoge tegobe!

Podeli vest

Ova jednostavna, besplatna, a vrlo efikasna metoda lečenja sa sobom nosi brojne dugoročne zdravstvene dobrobiti, piše Alternativa za Vas

Oduševljeni korisnici širom sveta svedoče o njenim pozitivnim učincima na zdravlje i kvalitet života. IBT terapijatemelji se na vrlo jednostavnom principu – podizanju gornje strane kreveta za oko 15 cm, čime se postiže nagib ležeće površine pod uglom od pet stepeni horizontalno.

LEKARI SAVETUJU: Fizička aktivnost među najvažnijim vidovima borbe protiv raka!

Smatra se da je ova metoda lečenja primenjivana još pre 5 hiljada godina u drevnom Egiptu. Naime, kreveti otkriveni u grobovima faraona bili su do 15 cm povišeni na uzglavlju. Čak su i ležajevi robova napravljeni od blata bili podignuti u istoj meri.

Krajem prošlog veka terapiju povišenim ležajem popularizovao je izumitelj, naučnik, i nezavisni medicinski istraživač Endrju K. Flečer. Odmah nakon Flečerovog otkrića ovu metodu lečenja podržali su i mnogi drugi svetski stručnjaci iz područja alternativne medicine.

ISKRENA ISPOVEST: Nemam decu, ali i ja ŽELIM da idem na PORODILJSKO!

Svi oni dele isto mišljenje: Nijedna druga terapija ne može ponuditi toliko zdravstvenih beneficija s tako malo sredstava.

1. Pospešuje cirkulaciju i detoksikaciju

Zdravstvene dobrobiti ovog položaja spavanja su mnogobrojne. U najznačajnije se ubrajaju poboljšanje cirkulacije i pojačana detoksikacija tela. Gravitacija usled povišenog položaja tela tokom ležanja pospešuje protok telesnih tečnosti što postupno dovodi do regeneracije i ozdravljenja ćelija. Nadalje, usled spavanja na povišenom ležaju telo se brže i jače zagreva što doprinosi pojačanom znojenju i detoksikaciji organizma putem kože.

2. Rešava problem apneje i hrkanja

Apneja je ozbiljan poremećaj disanja koji se javlja tokom spavanja, a karakterišu ga periodi prestanka disanja. Za vreme spavanja smanjuje se tonus mišića koji pridržavaju meko nepce, resicu, jezik i krajnike. Usled opuštanja tih mišića dolazi do zapadanja baze jezika, nepca, resice ili zadnjeg zida ždrela, te delomičnog ili potpunog zatvaranja disajnog puta.

Slično je i s hrkanjem koje se javlja tokom spavanja u ravnom položaju, na leđima. U tom položaju mišići vilice i ždrela su opušteni, grlo se sužava, jezik takođe pada unatrag, te stvara otpor protoku vazduha, što na kraju rezultuje hrkanjem. Stručnjaci se slažu da spavanje na povišenom ležaju može biti efikasno rešenje za ove probleme. U povišenom položaju spavanja gravitacija sprečava opuštanje jezika, nepca ili resice unatrag, a time i blokiranje, odnosno zatvaranje disajnih puteva.

3. Pomaže kod dijabetesa

Sprovedene studije dovele su do zaključka da bi terapija povišenim ležajem mogla biti efikasna u smanjenju nivoašećera u krvi. Pozitivni rezultati kod učesnika istraživanja potvrđeni su već nakon terapije od osam nedelja, a prema tvrdnjama stručnjaka u slučaju dijabetesa nužna je terapija u trajanju od minimalno šest meseci. Terapija povišenim ležajem u kombinaciji sa efikasnim alternativnim lekovima i urednim načinom života mogla bi u budućnosti doneti olakšanje obolelima od ove bolesti.

4. Smanjuje učestalost noćnog mokrenja

Uz mnoštvo ostalih beneficija, povišen položaj spavanja efikasno rešava problem učestalog noćnog mokrenja. U članku "Dispelling the Night-Time Frequent Urination" Endrju K. Flečer je izjavio: "Jedan od efekata gravitacije na telo u povišenom položaju je dodatno zagrevanje tela, a to povećava isparavanje iz disajnih puteva i kože, te smanjuje količinu urina koju proizvodimo. Tokom mog istraživanja ugla pod kojim spavamo, radio sam s mnogim ljudima koji pate od celog niza bolesti, uključujući multiplu sklerozu. Kod obolelih od ove bolesti potvrđena je smanjena učestalost noćnog mokrenja u gotovo svakom pojedinom slučaju, a bilo ih je mnogo".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija