• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

10.05.2016

09:38

LEKARI ŠOKIRANI OTKRIĆEM Da li je moguće da ovo ubija ćelija raka debelog creva?!

Ljubav

LEKARI ŠOKIRANI OTKRIĆEM Da li je moguće da ovo ubija ćelija raka debelog creva?!

Podeli vest

Rak debelog creva je danas jedan od najrasprostranjenijih oblika raka među muškarcima i ženama, ali iako ima puno prirodnih lekova koji sprečavaju ovu bolest, medicinski zvaničnici i dalje smatraju da nema dovoljno istraživanja koja podržavaju te činjenice

Žalosno je to što naukom danas dominira farmaceutska industrija i što se najveći broj istraživanja finansira od strane farmaceutskih kompanija i što su ona uglavnom usmerena na novčanu dobit, a ne na zdravlje ljudi. 

Međutim, to ne znači da se ne sprovode sjajna i značajna istraživanja koja se objavljuju u istaknutim žurnalima. 

Odličan primer toga dolazi sa Univerziteta u Adelejdu u Australiji, gde su istraživači otkrili da laurinska kiselina (koja čini 50% kokosovog ulja) uništava preko 93% ćelija raka debelog creva kod ljudi nakon 48 sati tretmana. 

Intrigantno je da je laurinska kiselina otrovala ćelije raka tako što je istovremeno izazvala oksidativni stres, pritom znatno smanjujući nivo glutationa (koji je potreban ćelijama raka da bi se zaštitile od oksidativnog stresa). 

Eksperimenti su sprovedeni in vitro u Petrijevim posudama, ali i in vivo na pacovima, pokazavši jednak učinak.
Laurinska kiselina se inače nalazi i u majčinom mleku, a predstavlja masnu kiselinu koja podržava imunis sistem i ima antimikrobna svojstva. 


Kliničke studije Američkog društva za nutriciju su pokazale da masti u kokosovom ulju „mogu biti korisne u lečenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti (mononukleoza, hepatitis C, herpes…), bolesti žučne kesice, Hronove bolesti i raka“. 

Dokazano je da kokosovo ulje umanjuje neželjene efekte hemoterapije i da poboljšava kvalitet života pacijenata obolelih od raka. 

Žalosno je što farmaceutske kuće ne žele da finansiraju dalja istraživanja o čudotvornim efektima ovih prirodnih komponenti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
EU gori hrvaćani smrde

pre 7 godina

ЗАТО су "модерне" осушене маме БЕЗ МЛЕКА , да децу ДОЈЕ из кеса и тетарпака ... РАК је само "ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ" ... модерна мама је без млека, а деца без ЗДРАВЉА и ЛЕКА !!! АФЕРИМ нато-нацистичка ОЛОШИ !!!n

Peca

pre 7 godina

Upotrebljava se u kulinarstvu u Aziji idi na google i ugugluj tibetanska medicina i ist tako kuvanje sa kokosovim uljem

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija