• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lovesensa.rs/informer.rs

16.05.2016

17:57

HIPOKRATOV RECEPT: Napitak koji leči otok i izbacuje višak vode iz tela!

Ljubav

HIPOKRATOV RECEPT: Napitak koji leči otok i izbacuje višak vode iz tela!

Podeli vest

Iako se u našim kuhinjama neretko upotrebljava, retko ko zna lekovita dejstva ove čarobne biljke i ume da pripremi ukusan napitak od nje...

Otok u nogama, poznat i pod nazivom edem, može se pojaviti kao posledica PMS-a, trudnoće, loše cirkulacije, upotrebe prerađene i slane hrane, slabe pokretljivosti i kao posledica konzumacije određenih lekova.

U ovim slučajevima je normalno da dođe do edema, međutim kod nekoga je ovaj problem konstantno prisutan. Pojava hroničnihg otoka nogu ili članaka može ukazivati na probleme srca, jetre i bubrega. U slučaju da otok vremenom ne spadne, trebalo bi da konsultujete lekara.

GUBLJENJE KILOGRAMA Masline, luk i peršun ubrzavaju mršavljenje

Tokom povremene pojave edeme, konzumiranje prirodnih, biljnih čajeva može pomoći da se izbaci višak vode iz tela, a samim tim i smanji otok. Jedna od tih magičnih biljaka jeste peršun, koji je u praksi koristio i sam Hipokrat za lečenje reume, kamena u bubregu, ali i kao protivotrov.

Primena peršuna može da brojne tegobe kao što su astma, alergije, menstrualni bolovi, problemi sa probavom i urinarnim traktom. Takođe je uspešan i u lečenju bronhitisa, uspostavljanju stabilnog krvnog pririska i jačanju kostiju.

ZABORAVLJENA ZOVA: Lekovita biljka za vitalno i zdravo telo!

Metoda pripreme čaja od peršuna:

Izaberite najlepše listove peršuna i njima napunite metalnu kuglicu za čaj, odnosno cediljku. Vodu ostavite da provri, a potom u nju ubacite kuglicu. Ostavite je u vodi 5 do 7 minuta, kako bi voda apsorbovala sve lekovite draži peršuna. Kako bi vaš čaj učinili ukusnijim, po želji dodajte limun, đumbir i med.

DOMAĆA KREMA OD PERŠUNA Za masažu, protiv celulita i vidljivih kapilara!

Najbolji efekat ovog lekovitog napitka osetićete ako ga pijete dok je još vruć. Za razliku od drugih recepata i odbijajućih ukusa, ovaj čaj je praktičan za pripremu čak i na poslu, a možete ga obogatiti začinima po volji, kako bi vam ukus u potpunosti odgovarao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar Radović

pre 7 godina

Čaj od cveta Aloje vere i raznog drugog lekovitog bilja..Ovaj čaj je prirodno siromašan kalorijama, bez kofeina i sastavni je deo prirodnog i zdravog načina ishrane.Čaj je finog ukusa i mirisa i pomaže kod varenja i grčeva u stomaku, detoksikator i nezaobilazan u dijetalnom programu. https://alojavera.wordpress.com

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17