• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nadlanu.com/Informer.rs

21.05.2016

14:11

ZABORAVITE NA ASPIRIN: Namirnice kojima ćete ublažiti upalu mišića!

Ljubav

ZABORAVITE NA ASPIRIN: Namirnice kojima ćete ublažiti upalu mišića!

Podeli vest

Pažljivo birane namirnice nakon treninga umanjiće nelagodan osećaj upale mišića...

Za one koji su odlučili da se pripreme za leto tako što će u svoj život uvesti redovne treninge, a pri tom nisu dugo trenirali, za očekivati je da će se boriti sa upalom mišića. Kako ne biste pili lekove da smirite upale, evo nekoliko dobrih saveta kako da ishranom smanjite ili pak ublažite upalu mišića.

TIHI UBICA Stres uništava vaš mozak! 

Zapravo upala mišića znači da ste na dobrom putu i da ste aktivirali mišiće za koje niste ni znali da postoje, ali ona zna da bude veoma bolna i da izaziva otežano kretanje.

ZABRANILI JOJ ULAZ U TERETANU! Razlog je potpuno BIZARAN! 

Kako biste to, ako ne skroz, onda barem delimično ublažili, nakon treninga pojedite višnje, crni pirinač ili borovnice – sve u svemu, tamno pigmentiranu hranu. 

APfoto

Stvar je u tome da je ona prepuna antocijana, koji rade na tome da ubrzavaju protok kiseonika kroz krv, smanjujući tako upalu mišića, minimalizirajući bol nakon treninga i pospešujući oporavak.

NIKAD NEĆETE POGODITI! Koliko vremena u životu trošimo na seks? 

Antocijaniima osim u plavoljubičastom voću i povrću poput borovnica, kupina, šljiva i plavog patlidžana, sadrži ih i crna ribizla, višnja, jagoda, crvena narandža, crno grožđe, bobice i cvekla.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17