• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kucnilekar.com

06.06.2016

10:31

METABOLIZAM U PUNOJ BRZINI! U 6 koraka do tela iz snova!

Ljubav

METABOLIZAM U PUNOJ BRZINI! U 6 koraka do tela iz snova!

Podeli vest

Zdrav i brz metabolizam je najvažniji faktor zdravlja i vitke linije

Zato, ako želite da budete vitki, puni energije izdravi, poslušajte 6 saveta naučnika sa Univerziteta Stenford i saznajte kako da preokrenete rad vašeg metabolizma za 360 stepeni i konačno dobijete figuru iz snova!

Dižite tegove

Rad na mišićima poboljšava rad metabolizma, jer se za dizanje tegova koristi više energije, tako se troše i kalorije. Vežbajte barem 20 minuta tri puta nedeljno.

ALERGIJA NA SUNCE: Kako je sprečiti i lečiti?

Ne zaboravite kardio vežbe

Imate četiri minuta na raspolaganju? Pokušajte sTabatom. Reč je o intervalnom i intenzivnom treningu koji se sastoji od 20 sekundi napora i deset sekundi odmora. Ovakav oblik vežbanja je brz i efektan, pokazala su istraživanja.

RUSKI RECEPT KOJI RASTVARA TROMB Spas za sve koji pate od proširenih vena!

Jedite često

Vašem telu treba malo energije da svari hranu, stoga, ako imate male i česte obroke (oko 200 kalorija), to je mnogo zdravije za vaš metabolizam. Na primer, ručak podelite u dva dela, pola pojedite u 11 sati, a ostatak u 14 sati.

Pijte više vode

Voda je ključna za metabolizam, ako je ne unosite dovoljno, metabolizam postaje spor, što dovodi do mnoštva problema. Pokušajte da pijete što više vode svakog dana, preporučuje se najmanje dve litre. Voće, povrće i ostala tečnost takođe se računa.

U ishranu dodajte vlakna

Vlakna nije lako svariti i to je dobra stvar. Trošite dodatnu energiju probavljajući vlakna i tako vaš metabolizam radi brže. Unesite u ishranu 25 do 30 grama vlakana dnevno.

Odlučite se za proteine

Proteinske aminokiseline obnavljaju mišićno tkivo, pa su proteini su od velike važnosti za organizam. Ako mišići ne rade kako bi trebalo, metabolizam se usporava. Žene bi dnevno trebalo da konzumiraju 70 grama proteina.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
prof

pre 7 godina

Ako preokrenemo metabolizam za 360 stepeni, nista nismo uradili! Realno..

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17