• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata,hr/informer.rs

17.06.2016

22:51

PROLEPŠAVA, OPUŠTA... 7 razloga zašto je pivo dobro za žene!

Ljubav

PROLEPŠAVA, OPUŠTA... 7 razloga zašto je pivo dobro za žene!

Podeli vest

Pivo je bogato vitaminima B kompleksa koji čine kožu lepšom i zategnutijom, a uz to čuva srce od infarkta, uklanja stres i opušta nakon napornog dana...

1. Pivo jača kosti 

Žene koje piju dva piva dnevno imaju jače kosti od onih žena koje ne uživaju u tom alkoholnom piću, pokazala je američka studija. Pivo sadrži značajne količine biorazgradivog silicijuma, što je jedan od značajnih elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Umereno ispijanje piva zato se naročito preporučuje ženama u menopauzi koja je povezana sa stanjivanjem gustoće kostiju. 

2. Sprečava prehlade

Pivo je izvrstan izvor vitamina i minerala poput magnezijuma, kalcijuma i selena koji štite telo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet. Bogato je i humolima, protivupalnim jedinjenjima koji dodatno štite telo.

VI STE POSEBNI! Pročitajte šta rupica na bradi otkriva o vašoj ličnosti!

3. Prolepšava kožu 

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa koji je zadužen za lepu i zategnutu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića i daje energiju čitavom telu.

Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih materija od onog svetlog, a pritom smanjuje loš holesterol i podstiče probavu. 

S obzirom da se iz hrane ne apsorbuje dovoljna količina vitamina iz ove grupe, treba ih nadoknaditi na drugi način. Postoji čak i neka 'urbana' legenda da komarci izbegavaju ljude s uravnoteženom količinom vitamina B kompleksa u telu.

KOLIKO JE POUZDANA: Sve o kremi za sunčanje!

4. Smanjuje nadutost 

Urednica modnog magazina The Beauty Bean, Aleksis Volfer, preporučuje crno pivo jer nije toliko razređeno, pa je bogatije antioksidansima, hranjivim materijama i proteinima koji smanjuju nadutost i probleme sa zatvorom.

Shutterstock

5. Uklanja prolećni umor i stres

Osećate se umorno i razdražljivo? Verovatno patite od posledica prolećnog umora, koje je između ostalog povezano i s manjkom gvožđa u krvi. Ono se teško apsorbuje iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine. Crno pivo je odličan izvor ovog minerala. Dejstvo alkohola, pak, pozitivno će uticati i probleme s nesanicom.

(VIDEO) ČUDNA UMETNOST! Lakirala je nokte 12 sati, evo šta je dobila!

6. Štiti srce  

Umereno ispijanje piva povećava nivo dobrog holesterola, smanjuje nivo onog lošeg, razređuje krv i na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. Žene koje piju jedno pivo dnevno imaju 42 odsto manji rizik od kardiovaskularnih bolesti od žena koje ga ne konzumiraju.  

7. Hidrira nakon vežbanja 

Zaboravite na energetska pića, nakon vežbanja popijte čašu piva. Pivo bolje hidrira telo od obične vode kada telo dosegne višu temperaturu što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportista, pokazalo je istraživanje u Granadi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija