• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lovesensa.rs

29.06.2016

09:16

RECEPT ZA ČOKOLADU! Za najukusniji slatkiš treba vam samo tri sastojka!

Ljubav

RECEPT ZA ČOKOLADU! Za najukusniji slatkiš treba vam samo tri sastojka!

Podeli vest

Ako ste i vi jedan od onih koji ne veruju prodavcima i više volite da sve napravite sami, sada to možete da uradite i kada je u pitanju omiljena poslastica - čokolada!

U pitanju je osnovni recept za posnu čokoladu, koji možete da obogatite dodajući omiljene sastojke, što će, naravno, dati još lepšu i ukusniju poslasticu po vašem ukusu.

Sastojci: 120 grama sirovog veganskog kakao butera, 60 grama sirovog veganskog kakao praha, 50 grama agava sirupa (ako volite slađe, stavite više).

Priprema: U posudi na pari otopiti kakao buter, na temperaturi do 45 stepeni. Kada se otopi, skinite posudu sa pare. U otopljeni kakao buter dodajte kakao prah i agava sirup. Ovo možete ručno mešati, dok god se ne pretvori u potpuno glatku strukturu. Sve grudvice od kakao praha treba da se rastope, piše Lovesensa.rs.

Osim ručno, ovo možete da sjedinite i u blenderu, ili uz pomoć mutilice ili miksera. Za otapanje kakao butera i mešanje, najbolje je koristiti oblu, inoks posudu. Mešati masu dok temperatura ne dostigne približno 26 stepeni.Tada je čokolada spremna da se sipa u kalupe. Koristite silikonske kalupe - oni su za to najpraktičniji i najdekorativniji.

Shutterstock

Nakon što sipate čokoladu u kalupe, odložite je na hladno mesto. Može i u frižider, ali je bolje da se sporije hladi, na temperaturi od oko 15 stepeni. Ako je, ipak, odložite u frižider na hlađenje, izvadite je sat vremena pre nego što želite da je konzumirate. Može da stoji na sobnoj temperaturi, do 25 stepeni. Preko te temperature moguće jeblago otapanje, jer nema nikakvih stabilizatora. Sveža je do nedelju dana. Ispravna je za jelo i duže, ali je sveže napravljena najukusnija.

PET NAMIRNICA koje treba da se nađu u jelovniku svake žene!

Ukusi i dodaci: U osnovnu crnu čokoladu možete stavljati razne dodatke i začine koji će promeniti ukus i teksturu.Veoma lepo su se pokazali vanila u prahu, cimet, čili papričica, đumbir u prahu, korice pomorandže, suvo voće različite vrste, godži bobice, listići kokosa, lešnik, badem, svakako i sveže voće - samo mašta može da vas ograniči.

Pita sa tikvicama, paradajzom i Moja Kravica Kuhinjica pavlakom za kuvanje

Ako dodajete začine u prahu, vodite računa da ih dobro umešate u masu. Kada dodajete komade suvog ili svežeg voća ili orašastih plodova, najpre sipajte čokoladu u kalupe do polovine, zatim spustite komad voća i zalijte do vrha kalupa čokoladom.

Naravno, voće može i da viri iz čokolade. Možete najpre u kalup, do polovine, staviti listiće kokosa, pa onda zaliti čokoladom, što će dati drugačiju teksturu i izgled kada se izvade iz kalupa.

Isprobajte, eksperimentišite, igrajte se, to je samo čokolada!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija