• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.06.2016

18:13

NEVEROVATNO OTKRIĆE Masti su krive što dobijamo rak!

Ljubav

NEVEROVATNO OTKRIĆE Masti su krive što dobijamo rak!

Podeli vest

Već decenijama naučnici misle da znaju čime se hrani rak mozga, međutim, nova otkrića ih demantuju

Naučnici su dosad bili sigurni da se rak mozga hrani šećerom.Sada su naučnici otkrili da su bili u zabludi i da je glavna hrana za rak mozga – mast.

Ovo otkriće će otvoriti sasvim novi pristup lečenju ove bolesti, a naučnici očekuju da će te novine značajno produžiti život obolelima.

Rak mozga (gliom, astrocitom, ependimom) je inače jedan od najtežih oblika raka i čak 60 odsto onih, koji obole od ovih tumora, umru u roku od godinu dana.

NIJE ŠALA! Slovenci brendirali jaja koja usporavaju Alchajmerovu bolest!

Ćelije mozga uglavnom se hrane šećerom, pa je pretpostavka naučnika bila da i ćelije tumora koje su nastale od tog tkiva, takođe se hrane šećerom. Naravno, nije se završilo na pretpostavkama, izvršeni su testovi koji su potvrdili te pretpostavke i istraživanja su se time završila.

Kada su naučnici otkrili da ćelije tumora koriste velike količine masti, rešili su da isprobaju novi lek “etomoxir”, koji sprečava ćelije da dođu do masti.

NAMIRNICA KOJU NUTRICIONISTI JEDU SVAKI DAN! Zbog nje su mršavi i ne boluju ni od čega!

Izvršeni su eksperimenti na miševima koji imaju rak mozga i etomoxir je znatno usporio rast tumora.

Šezdeset godina smo verovali da je izvor energije svih tumora šećer, ali ispostavilo se, bar što se tiče tumora na mozgu da smo pogrešili – rekla je doktorka Stol i dodala da je moguće da različite vrste tumora koriste različite izvore energije na isti način kao što to rade različiti delovi tela.

NAUČNICI: Još nema dokaza da je so loša po zdravlje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija