• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.07.2016

16:19

HLADE KAO SLADOLED! Najbolje namirnice za letnje vrućine!

Ljubav

HLADE KAO SLADOLED! Najbolje namirnice za letnje vrućine!

Podeli vest

Kad su napolju najveće vrućine, hidratacija organizma je najvažnija, opominju stručnjaci. Osim vode, trebalo bi da jedete više voća i povrća, koje je dodatan izvor tečnosti

Među njima ima i onih za koje kažu da zbog visokog procenta vode brzo i efikasno rashlađuju organizam. Napravite spisak za kupovinu i neka vam ove namirnice obavezno budu na njemu.

1.     KRASTAVAC - ubrajamo ga među namirnice koje hlade upravo zbog visoke količine vode. Zbog niske kalorijske vrednosti ima vrlo široku primenu pa se koristi u supama, salatama i sendvičima. Krastavac je dobro kombinovati s tikvicama, patlidžanom ili paradajzom.

2.      PARADAJZ - poznat kao veoma korisna namirnica, ne samo zbog hidratacijskog svojstva na organizam zbog sadržaja vode, već i zbog uticaja na zdravlje. Ako ga više jedete, manje problema imate sa srcem, a to je leti važno pogotovo za hronične bolesnike. Likopen, antioksidans koji se nalazi u kori paradajza štiti krvne sudove.

Shutterstock

3.     LUBENICA - zbog visokog sadržaja vode, lubenica je najbolja za osveženje. Neki kažu da je bolje pojesti krišku lubenice, nego popiti čašu vode. Ukusna je, sočna i lagana pa tako postaje idealan desert posle ručka. Za dodatno rashlađenje, dobro ju je kombinovati s ananasom i breskvom, ili bilo kojim tropskim voćem. Osim što će vas takav desert osvežiti, osiguraće vam i potrebne vitamine i minerale.

BRZO I EFIKASNO Uz pomoć lubenice za pet dana telo bez mane!

4.     GREJP - osim po svom soku gorko-kiselog ukusa, poznat je i po visokom sadržaju bioaktivnih materija koje povoljno utiču na organizam. Za osveženje, najbolje je da pijete sok od svežeg grejpa, a zanimljivo je da ćete se potom manje znojiti. Poznato je i da se grejpfrut koristi često i u dijetama, jer ubrzava metabolizam a tako se kilogrami lakše gube.

ČUDESNI OBLOG, SPAS ZA UMORNE NOGE! Za dve nedelje vene i kapilari se povlače!

5.     SALATA OD HELJDE - ako želite ukusan, hranljiv i lagan obrok, razmislite o heljdi. Skuvajte je i ohladite, a zatim joj dodate tunjevinu, kukuruz, svež paradajz i krastavac. Začinite limunovim sokom i s malo bibera. Kombinacije s ovom žitaricom biće osveženje i na vašem letnjem meniju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija