• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.hr

14.07.2016

14:58

BIKINI VAM JE TESAN? Brzo rešenje za ravan stomak!

Ljubav

BIKINI VAM JE TESAN? Brzo rešenje za ravan stomak!

Podeli vest

Uprkos prolivenom znoju i strogom režimu ishrane održavanom nedeljama pre skidanja u kupaći kostim, brojne dame muči nadutost stomaka

Rešenje za izbegavanje nadutosti krije se u nekoliko ekspresnih rešenja koja će poput iglice probušiti "balon" i izravnati stomak! 

1. Kupka od gorke soli 

Gorka so svoju najpopularniju primenu ima kao sastojak slanih kupki. Dve šoljice oko 400 grama gorke soli u kadi punoj tople vode deluje opuštajuće, a ova kupka podstiče i pojačano znojenje, što je dobar način za rešavanje viška tečnosti, toksina i celulita iz tela. 

2. Smanjene porcije povrća 

Poznato je da slana hrana i gazirana pića uzrokuju nadutost, ali i među zdravim namirnicama kriju se uzroci naduvenog stomaka. Brokoli, karfiol i kelj zbog obilja vlakna nadimaju, što naravno ne znači da ih se treba potpuno odreći, već samo smanjiti porciju na tanjiru. 

MOŽETE DA GLADUJETE SVAKOG DANA ali zbog ovoga nećete imati ravan stomak!

3. Omlet od belanaca 

Pre odlaska na plažu pojedite omlet od belanaca koji deluje kao diuretik. Uz to, dobićete potrebnu dozu proteina, koja će vas zasititi za celodnevni boravak na plaži. 

4. Izbegavanje gaziranih pića 

Izbegavajte sve što sadrži ugljen-dioksid, poput gaziranih pića, jer je on glavni krivac za pojačane gasove. Osveženje možete da pronađete u mnogo zdravijim pićima poput ledenog čaja ili vitaminske vode. 

5. Sporije gutanje hrane i pića 

Brzo konzumiranje hrane i pića uzrokuje unošenje preterane količine vazduha i nadutost, a kako biste to sprečili, obrok jedite u mirnom okruženju i pridržavajte se malih zalogaja i sporog žvakanja. Nakon obroka preporučuje se barem pet minuta da provedete u kretanju, koje će podstaći razgradnju hrane. 

(VIDEO) NA BRZAKA: Devet vežbica za ravan stomačić!

6. Izbegavanje voća za desert 

Voće umesto kriške čokoladne torte definitivno je zdraviji izbor za telo, ali efekat koji voće nakon glavnog obroka izaziva nije nimalo poželjan. Naime, voće munjevito brzo prolazi kroz probavni sistem zbog sastojaka vode i jednostavnih šećera, pa ukoliko ga pojedete nakon neke teže hrane biće potrebni sati da se razgradi. Voće ostaje zaglavljeno u probavi, pa nakon nekog vremena započinje i proces fermentacije koji vodi do nadutosti. Voće konzumirajte na prazan želudac ili kao prvi dnevni obrok čim se probudite, kako bi brzo prošlo kroz probavu i dalo vam maksimalnu količinu vitamina. 

7. Žitarice omekšane u vodi 

Žitarice poput kinoe, semenki lana i orašasti plodovi izvor su proteina, vlakana i mnoštva vitamina. Ali, nepravilna priprema ovih zdravih namirnica može da dovede do neprijatne nadutosti. Naime, telo ih teško probavlja zbog fitinske kiseline kojom su obloženi, a koja blokira rad enzima važnih za razgradnju hrane. Rešenje kojim ćete zdrave namirnica prilagoditi probavi je "potapanje" preko noći u vodi sa malo limunovog soka ili jabukovog sirćeta. Potapanjem se uklanja fitinska kiselina, pa enzimi postaju pristupačniji, a u telo se otpušta više nutrijenata i hrana postaje lako svarljiva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija