• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

29.07.2016

09:19

VEŽBAJTE SAT VREMENA DNEVNO! Fizička neaktivnost košta svet 67,5 milijardi dolara!

Ljubav

VEŽBAJTE SAT VREMENA DNEVNO! Fizička neaktivnost košta svet 67,5 milijardi dolara!

Podeli vest

Nedostatak fizičke ativnosti svetsku ekonomiju godišnje košta 67,5 milijardi dolara, pokazala je međunarodna studija sprovedena na milion ljudi, koja je prezentovana u Londonu

Da bi se smanjiio trošak na lečenje bolesti i nadoknade usled smanjene produktivnosti, potrebno je angažovati svoje mišiće tek samo jedan sat dnevno. 

Previše sedenja povezano je sa povećanim rizikom od srčanih oboljenja, dijabetesom i kancerom, ali aktivnosti, kao što je brzo hodanje, umanjiće šansu za preranu smrt koja se dovodi u vezu sa dnevnim sedenjem dužim od osam i više časova.

OSAM DOKAZA da je domaća kafa izvor zdravlja i eliksir lepote!

Procenjuje se da takava vrsta neaktivnosti izaziva više od pet miliona smrtnih slučajeva godišnje - skoro isto koliko i pušenje, od čijih posledica prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) svake godine umre šest milona ljudi.

BILO BI LEPO DA MOŽEMO! Prošetajte na svakih 15 minuta!

Profesor Norveške škole sporskih nauka i Univerziteta Kembridž Ulf Ekelund, kaže da umereni trening od 150 minuta nedeljno, koliko preporučuje SZO, nije dovoljan, a da ni to preporučeno vreme za fizičku aktivnost ne utroši skoro četvrtina odrasle svetske populacije, prenosi Rojters.

ODLIČNA STATISTIKA! Broj novih slučajeva hepatitisa B i C u opadanju

- Ne morate se profesionalno baviti sportom ili ići u teretanu, ali je potrebno da bar jedan sat potrošite na vežbanje - rekao je Ekelund, preporučujući šetnju od 5,6 kilometara na sata ili vožnju bicikla 16 kilometara na sat.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija