• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.in/Informer.rs

29.07.2016

09:31

RUSKI NAUČNIK PREPORUČUJE: Terapija koja štiti od raka i jača imunitet!

Ljubav

RUSKI NAUČNIK PREPORUČUJE: Terapija koja štiti od raka i jača imunitet!

Podeli vest

Ruski naučnik Genadij Malahov je otkrio da ova biljka fantastično deluje protiv umora i stresa, a smanjuje i rizik od nastanka raka

Postoji veoma poznata biljka koja će vam omogućiti da se momentalno opustite i oslobodite stresa, tenzija, nervoze i umora. Ova biljka se zove lovor. Ruski naučnik Genadij Malahov je otkrio da ova biljka fantastično deluje protiv umora i stresa.

JEDITE PO KAŠIKU MASLINOVOG ULJA! Četiri efekta će vas zapanjiti već prvog dana!

Još od davnih vremena, drvo lovora se smatra za sveto drvo čije se grančice daju pobednicima i pesnicima kao znak najviše časti i slave (lovorike). Danas se lovor uglavnom koristi pri kuvanju kao začin pošto daje poseban ukus hrani, ali se ne jede već se uklanja iz hrane. U narodnoj medicini se smatra za lekovitu biljku koja poseduje terapeutska svojstva za koja su zaslužna etarska ulja pinen i cineol.

OSAM DOKAZA da je domaća kafa izvor zdravlja i eliksir lepote!

Lovor obogaćuje antioksidantni potencijal hrane, jačajući imuni sistem i štiteći od slobodnih radikala i napada virusa. Sadrži i značajnu količinu vitamina A koji jača um i štiti sluzokožu i kožu. Specifičan miris lovora potiče od isparljivih jedinjenja koja imaju lekoviti efekat na digestivni trakt i rešavaju razne digestivne probleme.

Shutterstock

Čaj od lišća lovora stimuliše apetit i varenje, pomaže pri smanjenju mučnine i uklanja čireve i nadimanje. Eterično ulje lovora se koristi pri lečenju artritisa, bola u mišićima, bronhitisa i gripa. Ovaj mirišljavi začin smanjuje rizik od nastanka raka jer sadrži razne fitohemikalije koje imaju moćna antikancerogena svojstva.

BILO BI LEPO DA MOŽEMO! Prošetajte na svakih 15 minuta!

Ako želite brzo da se opustite, potrebno je da uzmete jedan osušeni lovorov list i stavite ga u posudu u kojoj ga možete zapaliti i ostaviti da gori. Nakon deset minuta, soba će biti puna mirišljavog dima koji će vas u potpunosti opustiti. Lovorov list prilikom sagorevanja ispušta isparljive sastojke koji oslobađaju od umora i opuštaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija