Public

15:24 Ljubav i zdravlje 0

srbijadanas.com/informer.rs | 29. 07. 16.

ISPEGLAJTE STOMAK ZA 7 DANA: Večeru zamenite ovakvim obrokom!

Ovo zdravo jelo doprinosi efikasnom čišćenju creva, a samim time, umanjuje se i telesna težina

Muka vam je od vašeg nezdravog života, a ne znate kako da ga prekinete. Leto je već uveliko počelo, a vi i dalje niste zadovoljne svojom figurom. Pogotovo stomakom, jer imate salo kojeg nikako da se otarasite.

Nutricionsti savetuju da se poslednji, večernji obrok zameni "metla" salatom. O kakvoj salati je reč?

ŠOKANTNA BROJKA! Dva miliona smrtnih slučajeva se zabeleži svake godine zbog lenjosti!

Ne izgleda primamljivo i verovatno se, da vam stoji na stolu, nikada ne biste odlučili za nju, ali je sjajna za čišćenje organizma i samim ti mršavljenje. Osnovne komponente salate (povrće i zelen) koje obogaćuju organizam vitaminima i mineralima, ispunjene su vlaknima i pektinom. Zahvaljujući tome, ovo zdravo jelo doprinosi efikasnom čišćenju creva, a samim time, umanjuje se i telesna težina.

Shutterstock

Ali, to još nije sve: kako su neki sastojci ove salate niskokalorični, zamenivši ovom salatom jedan obrok, možemo se osloboditi masnih naslaga. Na taj način, rezultat konzumiranja ukusne i korisne salate, jeste očišćen organizam i korigovana telesna težina.

RUSKI NAUČNIK PREPORUČUJE: Terapija koja štiti od raka i jača imunitet!

Za njenu pripremu biće vam potrebno: kupus, cvekla, šargarepa, zelen, limunov sok, ulje. Narendajte kupus, cveklu i šargarepu u odnosu: 3:1:1. Dodajte začinsko bilje po svom ukusu (mirođija, peršun, celer). Izgnječite povrće da pusti sok. Dodajte malo limunovog soka. Po želji, za postizanje pikantnosti, salati možete dodati izgnječen čen belog luka. Začinite manjom količinom biljnog ulja (posebno se preporučuje laneno ili maslinovo).

VEŽBAJTE SAT VREMENA DNEVNO! Fizička neaktivnost košta svet 67,5 milijardi dolara!

Salatu je nepotrebno soliti. Ako se ne možete odreći slankastog ukusa, koristite soja sos, koji sadrži popriličnu količinu soli i poboljšava ukus hrane, a ima visoko nutritivne vrednosti i nije štetan po zdravlje.

Imajte na umu - kod niske kiselosti želuca bolje je koristiti kiseli kupus.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]