• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

29.07.2016

16:39

TAMO DOLE: O ovom zdravstvenom problemu žene mahom ĆUTE!

Ljubav

TAMO DOLE: O ovom zdravstvenom problemu žene mahom ĆUTE!

Podeli vest

Klitoris je veoma važna ženska erogena zona, pa samim tim treba biti veoma pažljiv kada se radi o promenama na njoj

Natečenost klitorisa je jedna od tema koju žene izbegavaju, što zbog neinformisanosti, što zbog nekog osećaja da je to i dalje tabu tema. 

Postoji vreme kada je sasvim normalno da klitoris bude malo natečeniji, ali i ono koje zahteva odlazak kod lekara.

POSTAJU OPASNE PO ZDRAVLJE: Ove 4 namirnice NIKAKO ne smete da zamrzavate!

1. Tokom seksualnog uzbuđenja, klitoris se širi jer se puni krvlju. Tako da, ukoliko primetite da vaš klitoris postaje natečeniji kada se uzbudite ili odmah nakon masturbacije ili seksualnog odnosa, znajte da je to potpuno normalno i nije nešto zbog čeka bi trebalo da budete zabrinuti.  

2. Neke vrste vaginalnih infekcija takođe mogu uzrokovati klitoralno naticanje. U ovim slučajevima biste primetili da je to područje natečeno i osetljivo bez nekog vidljivog razloga. Drugi simptomi kao što je svrab oko tog dela i u vagini, a ponekad i osećaj peckanja su znaci gljivične ili bakterijske infekcije.

LEGALIZACIJA KANABISA: Gde je zapelo?

Najbolje što možete da uradite, ukoliko vam se ovo ikada desi, je da posetite vašeg ginekologa kako biste dobili odgovarajući tretman. Ako ste ranije patili od vaginalnih infekcija možda ćete moći da primenite isti tretman. 

3. Alergije i iritacije - još jedan razlog za oticanje klitorisa. Probajte da nosite pamučni veš ili da promenite deteržent i omekšivač koji trenutno koristite.

ŠOKANTNA BROJKA! Dva miliona smrtnih slučajeva se zabeleži svake godine zbog lenjosti!

4. Pored regularnog uzbuđenja koje može dovesti do oticanja klitorisa, postoji i ona opcija da ste bilipreviše grubi prema njemu. Kako je to veoma osetljivo područje, trebalo bi da se stimuliše veoma oprezno. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija