• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

30.07.2016

22:38

BIĆETE CRVENI KAO RAK! Ako budete koristili ova ulja možete da dobijete ozbiljne opekotine!

Ljubav

BIĆETE CRVENI KAO RAK! Ako budete koristili ova ulja možete da dobijete ozbiljne opekotine!

Podeli vest

Dermatolozi ističu da je najadekvatnija zaštita krema sa visokim zaštitnim faktorom

Mnogi će na plažu, umesto skupe kreme, pre poneti domaće ulje s eteričnim dodacima uz pomoć kojeg će brže pocrniti, ali stručnjaci upozoravaju na brojne opasnosti koje skrivaju takvi preparati.

Kantarionovo i maslinovo ulje ne štite kožu od štetnih zraka.

- Koristimo različita eterična ulja, a leti ih je gotovo zabranjeno koristiti. Važno je naglasiti da kantarionovo ulje ne smemo nikad stavljati pre izlaganja suncu, dakle ako smo ga namazali na kožu mora proći barem 24 sata da bismo se smeli izložiti UV zračenjima sa sigurnošću da nećemo dobiti neželjene nuspojave - objašnjava dermatolog.

Skoro isto važi i za maslinovo ulje koje ima fantastičan učinak na kožu, vlaži je i čini elastičnom, no neće vas zaštititi od ultraljubičastih zraka. Vrlo često može uzrokovati opekotie, koje učestalim ponavljanjem izazivaju trajna oštećenja na našoj koži poput hiper-pigmentacije, solarne keratoze ili raka kože.

- Primena krema s visokim zaštitnim faktorom važna je za sve, a posebno za osobe svetle puti čija koža uvek izgori pri izlaganju suncu - ističe lekar.

Primena krema sa visokim zaštitnim faktorom izuzetno je važna za zdravu kožu.

Informer

Upravo zbog toga svom telu svakako trebate priuštiti adekvatnu zaštitu kremama s odgovarajućim zaštitnim faktorom.

Smatra se da krema sa zaštitnim faktorom 50 najbolje filtrira i štiti od 98 posto UVA zraka koje dolaze do naše kože, što je i maksimalni zaštitni faktor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17