• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

09.08.2016

20:19

BESPOTREBNO, BOLNO I OPASNO! Evo zašto ne bi trebalo da vadite umnjake!

Ljubav

BESPOTREBNO, BOLNO I OPASNO! Evo zašto ne bi trebalo da vadite umnjake!

Podeli vest

Stomatolozi danas savetuju vađenje umnjaka čak i kada to nije potrebno. Oni dele mišljenje da umnjaci u toku rasta guraju ostale zube te da samo smetaju ne služe ničemu

Ovo mišljenje, kao ni bapske priče da su umnjaci uzročnici bolesti, uopšte nisu tačne. Opšte je poznato da zdravlje leži u zdravoj i pravilnoj ishrani, i da će vam izrasti 32 zdrava zuba ukoliko unosite dovoljno kalcijuma.

Rezultati istraživanja koje je sprovedeno 1900. godine među indijskim plemenima pokazali su da su problemi sa zdravljem zuba počeli tek pošto su plemena počela da spremaju hranu, a u toj pripremi koristili šećer i belo brašno. Zaključak se sam nameće, a glasi da umnjaci nisu uzročnici bolesti ostalih zuba.

(VIDEO) KOMPLIKOVANIJE JE NEGO ŠTO SE ČINI! Evo kako izgleda popravljanje zuba!

Odgovor na pitanje zbog čega ne bi trebalo vaditi umnjake leži u celini čiji su oni sastavni deo.

Prema akupunkturnim meridijanima umnjaci su povezani sa prednjim delom naše hipofize. Dakle kadgod izvadite zub, to remeti i razgrađuje akupunkturni meridija, koji teče kroz područje tog zuba.

U tradicionalnoj kineskoj medicini postoji akupunkturni sastac, koji je poznat već više od 5.000 godina. On pokazuje vitalnu vezu između zuba i kičme, zglobova, organa i endokrine žlezde.

ZABORAVITE NA ZUBARA Plombe više nisu potrebne, možete sami da popravite zub!

Svaki od zuba je putem meridijana povezan sa nekim vitalnim organom, i njegovo vađenje najčešće ne prolazi bez negativnih posledica.

ZUBAR MONSTRUM osuđen na osam godina zatvora zbog namernog maltretiranja pacijenata!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija