• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil.kurir.rs /Informer.rs

15.08.2016

11:44

ODMAH ĆE VAS PREPORODITI: Ovo je najzdraviji doručak na svetu!

Ljubav

ODMAH ĆE VAS PREPORODITI: Ovo je najzdraviji doručak na svetu!

Podeli vest

Ovaj obrok se priprema pet minuta, a njegove dobrobiti su ogromne. Naime, osim što poboljšava varenje i daje energiju skoro za ceo dan, on je dobra prevencija od raznih infekcija

Svaki od moćnih sastojaka ovog doručka ima niz hvalospjeva sam za sebe, a zajedno su super energetska bomba idealna za početak dana. Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremiti.

Sastojci: 1 jogurt; 1 kašika jabučnog pektina (recept u nastavku); 1 kašika meda; 40-50 grama seckanih oraha; pola kašike cejlonskog cimeta; 30 kapi propolisa; 3 kašike zobene kaše i suvo voće po izboru. Vreme pripreme je 5 minuta. 

Šta je pektin i kako se pravi? 

Pektin je tip vlakna koji nalazimo u biljkama, jabuke sadrže posebno visok udeo pektina. Jabučni pektin, topljivi vlaknasti deo iz jabuke, povoljno utiče na razgradnju masnih naslaga. Izvrstan je upijač masti koji smanjuje apsorpciju holesterola iz hrane i pospešuje rad debelog creva.

OVO JE NAJZDRAVIJA NAMIRNICA NA SVETU! Čini čuda za čir na želucu i leči još deset bolesti!

Recept za domaći pektin 

Treba vam 1 kg organskih jabuka i 2 ,5 dl vode. Jabuke operite, odstranite peteljke i plodove narežite na manje komade. Stavite 2,5 dl vode u lonac i vatru na najjače jer pektin mora u najkraćem vremenu postići visoku temperaturu, inače će se raspasti. Jabuke i vodu brzo skuvajte u loncu. Kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta. Potom mešajući nastavite da kuvate dok se masa ne zgusne na polovinu. Kašikom ocedite kroz cediljku i odmah smesu pektina spremite u sterilizovanu teglu.

NAPITAK KOJI MENJA ŽIVOT IZ KORENA! Potpuno čišćenje tela od otrova i masnoća!

Kako pripremiti ovaj doručak? 

Noć pre pomešajte jogurt i jabučni pektin i ostavite u frižider da se pektin poveže. Možete ovo učiniti i ujutro, ali onda ćete morati da čekate da se pektin rastvori. Ujutru dodajte ostale sastojke i sve pomešajte. Neka malo odstoji da se povežu sastojci, jogurt dođe na sobnu temperaturu i rastopi zobena kaša.

BOLOVI SE JAVLJAJU ZBOG NEGATIVNIH EMOCIJA! Svaka donosi bolest jednom organu!

Zašto je ovaj doručak najbolji? 

Jača imunitet. Prevencija je mnogim infekcijama. Deluje antiupalno. Poboljšava cirkulaciju. Daje lepši izgled koži i kosi. Štiti zdravlje zuba. Pomaže u mršavljenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20