• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zdrava krava

18.08.2016

10:55

ZDRAVE NAVIKE! Evo zbog čega voće treba jesti pola sata pre obroka

Ljubav

ZDRAVE NAVIKE! Evo zbog čega voće treba jesti pola sata pre obroka

Podeli vest

Stručnjaci preporučuju da voće treba jesti 20 do 30 minuta pre obroka

Glavni razlog za to je taj što plodovi sadrže šećer i zbog toga im treba više vremena da se rastvore i probave. Osim toga, ukoliko jedete voće nakon obroka, gube se hranjive materije iz voća.

TO NAM TREBA! Čaj koji najbolje diže organizam na noge

U nastavku su neki od glavnih razloga zašto voće treba jesti pre obroka:

Voće uvek treba jesti 30-ak minuta pre jela. A ako želite da jedete voće nakon obroka, onda pričekajte tri sata (nakon što se hrana probavi). Ukoliko jedete voće pre jela, smanjićete i porcije obroka jer ćete se osećati sitim.

Budući da naše telo ne dobija hranu tokom osam do devet sati sna, preporučuje se da uključite voće svakog jutra u svoju ishranu (pre doručka). To pomaže u povećanju nivoa energije. Konzumiranje voća je dobar način započinjanja dana.

Izbegavajte da jedete voće kao prilog uz obrok. Isto tako, konzumiranje voća kao deserta ne daje najbolje rezultate za telo, naročito ako su plodovi iseckani i pomešani sa šećerom. 

Nastojite da izbegavate konzervirano, smrznuto voće ili voće koje je obrađeno. Takvi plodovi imaju visok sadržaj šećera, konzervansa ili drugih hemijskih dodataka koji mogu biti štetni za telo. Oni se ne smatraju zdravim voćem.

Konzumiranje zdravih plodova svako jutro na prazan želudac (pre doručka), pomaže telu da apsorbuje sve potrebne i bitne elemente koji se nalaze u voću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija