• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zdrava krava

19.08.2016

12:53

ŽELITE DA SMRŠATE? Otkrijte kakva dijeta najbolje odgovara vašim godinama

Ljubav

ŽELITE DA SMRŠATE? Otkrijte kakva dijeta najbolje odgovara vašim godinama

Podeli vest

Nije podjednako lako izgubiti višak kilograma u dvadesetima i, recimo, u četrdesetima

Zato ni dijeta ne treba biti ista, jer što smo stariji, to se metabolizam više usporava, pa više moramo voditi računa o ishrani i unosu kalorija.

Ako imate od 20 do 29 godina

Najbolji način za gubljenje kilograma u ovim godinama je voćna dijeta. Voće je bogato vitaminima i odlično je u kombinaciji s fizičkom aktivnošću. Pektin, voćna kiselina i kalijum – najčešći sastojci voća – sagorevaju kalorije, i poboljšavaju metabolizam i probavu. Pre sprovođenja dijete svakako se konsultujte sa lekarom.

Ako imate od 30 do 39 godina

Kada se pređe trideseta, metabolizam se usporava. Tada treba smanjiti unos kalorija i ne izbegavati fizičku aktivnost. Ne treba težiti brzim dijetama, jer će se koža opustiti pa ćete izgledati starije. Najbolje su dijete kojima se gubi od 2 do 2,5 kilograma mesečno. Idealna dijeta sastoji se od povrća, jer će se tako sprečiti “napadaji gladi” i oscilacije u težini.

TO NAM TREBA! Čaj koji najbolje diže organizam na noge

(VIDEO) KINEZI NE PIJU LEKOVE ZA GLAVOBOLJU! Evo kako se oni bore sa tim problemom!

Ako imate od 40 do 49 godina

Veliki broj žena nakon četrdesete godine ima problem s težinom: mišićna masa se smanjuje, a masne naslage povećavaju se usled hormonalnih promena. Najveću količinu hrane trebate konzumirati tokom prvog dela dana i imati laganu večeru u ranim večernjim satima. Ne treba uzimati više od 30 posto masnoće od ukupnog dnevnog kalorijskog unosa. Jedite češće ribu i morske plodove. U ovoj životnoj dobi vaše telo počinje da zadržava tečnost. Idealna dijeta je ona koja uključuje pirinač.

Ako imate više od 50 godina

U ovim godinama potrebno je manje energije nego nekom od dvadeset. Jedite od četiri do pet manjih porcija dnevno. Najučinkovitje materije koje razlažu masnoću su enzimi. Ananas je bogat enzimima i vitaminom C i odličan je pomoćnik probavnom traktu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija