• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

25.08.2016

16:55

POROĐAJNI BOLOVI NISU NAJGORI! Pacijenti otkrivaju lošija stanja!

Ljubav

POROĐAJNI BOLOVI NISU NAJGORI! Pacijenti otkrivaju lošija stanja!

Podeli vest

Porođajni bolovi nisu najgori bolovi na svetu, tako bar tvrde mame i pojedini naučnici

Kažu da na svetu ne postoji ništa lepše od trenutka kada rodite vaše dete. Mnoge majke se ne bi složile, jer su pretrpele težak porođaj i nesnosne bolove. Ipak, čak i one koje su bile u stanju da urlaju od bolova dok su na svet donosile dete, kažu da postoje i gori bolovi.

Kamen u bubregu

Izbacivanje kamena u bubregu može biti podjednako bolno kao i porođaj, ako ne čak i gore, tvrde stručnjaci. Psiholog Bet Darnel kaže da su mnoge njegove pacijentkinje priznale da im je izbacivanje kamena iz bubrega bilo "pakao" u odnosu na porođaj.

OVOGA NAJČEŠĆE NISTE SVESNI! Deset tipova bola koji su uzrokovani vašim emotivnim stanjem!

- Prvi put kad mi se to dogodilo, nisam znala šta me je snašlo. Bila sam preplašena jer nisam znala šta mi se događa, a bol je bio nepodnošljiv. Osećala sam se kao da mi neku gura užarenu šipku u leđa. Bol je bio toliko jak da nisam mogla da gledam, da čujem, izgubila sam pojam o vremenu... Bilo mi je mnogo gore nego kad sam se porađala - rekla je jedna žena koja je imala napad bubrega.

Upala bešike

Upala bešike može biti veoma bolna, za neke dame čak i gora od porođaja. Bol je, kako kažu nepodnošljiv, a pritisak koji stalno osećate u donjem delu stomaka "tera vas da izludite".

Zubobolja

Kada nekim majkama pomenete zubobolju kažu da bi se radije opet porodile sto puta, nego da ponovo osete kako to izgleda kada zub boli.

- Moji porođaji nisu bili laki, ali bih rodila još desetoro dece, samo da me zub više nikada ne zaboli - rekla je jedna majka.

Slomljeno rebro

Lekari, ali i mnoge žene kažu da nikad nisu osetila ništa gore od bola slomljenog rebra.

- Svaki put kada pokušate da udahnete osećate kao da vas neko probada, a ne možete ni da se pomerite a da vam ne krenu suze. Porođaj je NIŠTA za to - tvrde mnoge žene.

SVIMA SE TO DEŠAVA! Evo kako da pobedite depresiju posle povratka sa odmora!

Pucanje hirurškog konca

Bol koju možete osetiti ukoliko vam pukne konac nakon operacije može biti mnogo gora od porođajnih bolova, tvrde lekari.

- Mojoj majci su popucali konci kada je kinula. Kaže da u životu nije imala gore bolove, iako je rodila troje dece.

Migrene

Bol u glavi koja ne prestaje. Osećate se dezorijentisano, mnogi imaju problema sa vidom, a često zbog bolova imaju i dijareju. Upravo zbog toga, za ovaj bol kažu da zna da bude jači od porođajnih bolova.

Giht

Pacijenti koji imaju giht kažu da ne postoji gori bol.

- Imam četvoro dece, a bolovi zbog gihta su najgori bolovi koje sam ikada osetila - rekla je Martin Kitle.

BOLOVI SE JAVLJAJU ZBOG NEGATIVNIH EMOCIJA! Svaka donosi bolest jednom organu!

Prema svedočenjima, pacijenti vrište i kada prebace prekrivač preko noge, jer je bol nepodnošljiv.

Opekotine

Dr Kristo, inače stručnjak za opekotine, kaže da ozbiljne opekotine mogu da bole mnogo više nego porođaj.

- Kožu morate da lečite i previjate, a svaki dodir neverovatno boli - kaže dr Kristo.

Cista na klitorisu

Svaka žena koja je imala cistu na klitorisu kaže da od toga ne postoji gori bol.

- Najosetljivi deo mog tela je bio otečen i veoma bolan. Nisam mogla da sedim, hodam, ležim... Htela sam da umrem - tvrdi jedna žena.

NEŠTO VAS BOLI? Stomak reaguje na letnje vreline


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija