• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.09.2016

14:55

ŠOKANTNA IZJAVA VEDRANE RUDAN ZA VIKEND DODATAK INFORMERA: Znam da ću dobiti ulicu u Beogradu!

Ljubav

ŠOKANTNA IZJAVA VEDRANE RUDAN ZA VIKEND DODATAK INFORMERA: Znam da ću dobiti ulicu u Beogradu!

Podeli vest

Teško da u regionu trenutno postoji kontroverzniji lik od riječke spisateljice Vedrane Rudan. Ona je na svom izuzetno čitanom blogu objavila tekstove koji se čitaju i prenose od Triglava do Đevđelije, a komentari na njih su obično: "Čoveče, al' ova žena ima muda!"

U isto vreme, Rudanova je objavila i novi roman - "Muškarac u grlu" (Laguna), gde se na vrlo eksplicitan i na momente šokantan način bavi odnosom među polovima i potlačenom ulogom žene u modernom društvu.

U ekskluzivnom intervjuu za Informerov vikend dodatak, spisateljica je na svoj originalan i beskompromisan način otkrila mnoge stvari iz svog ličnog života, ali nije propustila priliku ni da se pozabavi momentima koji inspirišu njenu literaturu, kao i aktuelnim političkim dešavanjima u Hrvatskoj i regionu. A šta ona zaista misli o sebi, možda se najbolje može zaključiti iz sledeće rečenice: 

- Verujem u sebe, imam istančani književni ukus, velika sam pisačica, žena koja će za desetak godina dobiti ulicu u Beogradu.

Kompletan intervju možete pročitati u vikend dodatku Informera LJUBAV I ZDRAVLJE.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 7 godina

A zašto da ne dobije ulicu kad je danas imaju svakakvi, čak i klasični izdajnici poput Đinđića? Pa ona kao hrvatica ima bolje mišljenje o srpskom narodu i od njega i od ogromne većine domaćeg političkog i vlastodržačkog ološa.

djordje1953

pre 7 godina

ajde svakom hrvatu da damo ne samo ulicu nego i nacionalnu penziju pa da vidimo da li ce nas voleti kao sto mi njih volimo posle svega sto su nam uradili , jedna lasta ne cini prolece

nada

pre 7 godina

Samo ti pisi o hrvatima i njenim politicarima i njihovom licenerstvu a ulicu u Beogradu ces dobiti kad na vrbi rodi grozdje , kad se rodi Karadjordje. U Beogradu pa i celoj Srbiji ulicu mogu dobiti samo oni koji su zasluzni a ne ti i tvoje pisanje. Kada bi tako bilo onda bi se javila i Isidora Bjelica-hahaha

SasaNS

pre 7 godina

Najblaže, što bih o tebi mogao reći, je da nemaš gram mozga.

Milann

pre 7 godina

Ako jos ima zenstvenosti u njoj onda ima muda. Uvek sam na strani zena i onaga sta Ruden zastupa ali nacin izrazavanja je bitan, postoji li svest o tome kome sve takav roman dolazi u ruke. Voleo bih da neko u saradnji sa autorkom napise "Razgovore sa Ruden", veliki je mislulac, u vecitoj potrazi za smislom.

DS

pre 7 godina

A,prodati ta muda po bubrege je najlakse naivnim Srbima. Neka Vedrana napise kolumnu o "Oluji" i stradalim Srbima u Rvackoj,pa cu joj vjerovati. Inace,ona o Srbima misli isto sto i Ante Gotovina,pa kze:"Nekoliko tisuca redarstvenika je protjeralo nekoliko tisuca nepocudnih Srba",eto tako ina pise o Srbima a htjela bi ulicu u Beogradu.Ona ne zna da je bilo ubijanja srpskih civila,pljacke,paljenja srpskih kuca. Pa,kad ulicu u Beogradu moze dobiti Djindjic koji je navijao za bombardovanje Srbije,moze i Vedrana sa poredjenjem Tudjmana i Milosevica,ustasa i cetnika.

Rudankraljica

pre 7 godina

"DS" komentar pise neinformisana individua koja ocigledno nije upoznata sa radom doticne. Rudan izmedju ostalih kritika upucenim Hrvatskim "na$icima" kako ih zove (ovo se ne odnosi na sve Hrvate vec samo na ekstremne idiote), pa i Srpskim $etnjarama (takodje se ne odnosi na sve Srbe vec na eksremne idiote) i te kako provlaci Oluju kroz textove. A to sto budale sebi daju za pravo da o necemu neinformisano mlate je druga prica. Ko razume - shvatice! Rudan zasluzuje ne ulicu - GRAD i to po jedan u svakoj ex-Jugoslovenskoj zemlji. Da je ovakvih ljudi kao nje vise bilo pre 30 godina, mozda bismo se svi razisli u miru i bez mrznje i danas SVI bili na daleko visoj drustvenoj lestvici od one na kojoj se svi nalazimo. Rudan - VRH!

tomas9d

pre 7 godina

Pa, ako dođe u BG možda nešto I dobije, ovako na daljinu neće moći.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija