• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zdrava krava

06.09.2016

16:42

TRIK SA ĐUMBIROM! Domaći napitak protiv nadutosti

Ljubav

TRIK SA ĐUMBIROM! Domaći napitak protiv nadutosti

Podeli vest

Đumbir predstavlja izvor kalcijuma, bakra, magnezijuma, mangana, fosfora, selena, cinka, gvožđa i vitamina C

Protivupalno i antioksidativno

Osim vitamina i minerala đumbir sadrži i vrlo zanimljivo jedinjenje gingerol koji u laboratoriju pokazuje vrlo korisno delovanje pa se nadamo da će biti dokazano da i kod ljudi može delovati protivupalno, antikancerogeno i antioksidativno.

(FOTO) SELFI UPOZORENJA! Ona je pokazala kako rak dojke stvarno izgelda!

Novije naučne spoznaje pokazuju kako se đumbir osim u kulinarske svrhe često koristi u svrhu olakšavanja brojnih tegoba. Pregledom do sada sprovedenih naučnih istraživanja zaključeno je kako postoje dokazi o učinkovitosti đumbira kod olakšavanja mučnine u trudnica te kod postoperativne mučnine i povraćanja.

TOPI KILOGRAME I SNIŽAVA HOLESTEROL! Cimet dijeta sa kiselom vodom, jogurtom i medom!

Manje je uverljivih dokaza da koristi kod bolesti kretanja, mučnine i povraćanja uzrokovanih drugim stanjima te kod artritisa. Đumbir se koristi i kod nadutosti. Istraživanje objavljeno 2011. godine u časopisu World Journal of Gastroenterology pokazalo je kako đumbir ubrzava pražnjenje želuca posebno kod osoba s tegobama poput loše probave i tako smanjuje bol i nelagodu u gornjem delu probavnog sistema.  

Kako pripremiti napitak od đumbira?

Oni koji pate od problema nadutosti i viška gasova mogu popiti đumbir prokuvan u vreloj vodi. Takav napitak najbolje je popiti ujutro na prazan želudac jer će poboljšati rad creva. Komadić svežeg đumbira narendajte ili iseckajte na šnitice i prelijte šoljom vruće vode pa ostavite da odstoji 10 minuta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lela

pre 7 godina

Ja pravim divan napitak Uzmem oko pola kg djumbira ,jedan limun oljustim koru ,jednu limetu oljustim koru i secera po ukusu ,ja nevolim previse slatko to sve stavim u mikser dodam oko litar vode i sameljemPosle toga sve procedim kroz cedilo i ostatak gustis nebacam ,vec ostavim jer muz svako jutro kuva zeleni caj sa svezom nanom i meni stavi jos kasiku tog gustisa.Taj napitak mozete piti tako ako vam je jak dodate kiselu vodu ili razblazite sa obicnom vrlo je osvezavajuci i sve se iskoristi nazdravlje

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija