• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.hr

12.09.2016

11:27

(FOTO) MEDICINSKA SESTRA SMRŠALA 35 KG! Ovo su 3 ključne stvari za skidanje sala!

Ljubav

(FOTO) MEDICINSKA SESTRA SMRŠALA 35 KG! Ovo su 3 ključne stvari za skidanje sala!

Podeli vest

Anita Mek Ki je medicinska sestra iz Sidneja, koja je postala fitnes inspiracija mnogim ženama nakon što se fotografija njenog tela pre mršavljenja i nakon dijete pojavila na nekoliko fitnes blogova

Zanimljivo, od gubitka kilograma njoj su oduvek bile važnije neke druge stvari.

1. Nemojte da se koncentrišete na brojke

Lepu Australijanku najčešće pitaju koliko joj je trebalo vremena da izgubi 35 kilograma, o čemu redovno piše na svom Instagram profilu.

 - Gubljenje kilograma ne bi trebalo da bude ničiji fokus, a trku uvek dobija sporija, ali sigurna metoda. Nemojte samo da se opterećujete time kako ćete izgubiti kilograme, radije usmerite pažnju na zdravlje, fitnes i građenje zdravih navika. Usporite i zaljubićete se u sam proces. Ako se ipak odlučite za neku drastičnu metodu mršavljenja, mrzećete svaku sekundu -  kaže Anita.

Njoj je za transformaciju tela i životnih navika bilo potrebno oko godinu dana. U tom periodu počela je da jedezdravu hranu punu žitarica celog zrna, nemasnih belančevina i zdravih masnoća. Uz to je redovno posećivala teretanu, trčala, radila kardio vežbe i počela da diže tegove kako bi ojačala telo i povećala svoju snagu.

2. Planirajte obroke unapred

Anita je medicinska sestra sa prepunim rasporedom, pa nema vremena svakog dana da priprema hranu. Umesto toga, ona planira nedeljne menije koje sprema odjednom, odlaže u zamrzivač i nosi sa sobom kuda god da ide. Osim zdravih ručkova i večera, samostalno priprema i zdrave energetske pločice od ovsa, orašastih plodova i voća, a sa svojim obožavateljima deli brze recepte za ove ukusne zalogajčiće.

 - Samostalna priprema hrane je najbolji način da budete svesni šta se nalazi u vašem obroku, ali i koje ćete sve nutrijente uneti u organizam -  ističe ona.

TOP PET NAPITAKA sa cimetom koji ubrzavaju metabolizam!

Na Anitinom jelovniku nalazi se mnogo zdravih masti i belančevina u obliku avokada, ribe i piletine. Tanjir je uvek obojen različitim vrstama povrća, a ne odriče se ni slatkih zalogaja.

 - Napravila sam palačinke od zelenog proteinskog praška, koje su bogate mikronutrijentima poput belančevina, prehrambenih vlakana i antioksidanata -  pohvalila se Australijanka.

3. Beležite svoj napredak

Da biste (p)ostali motivisani za sleđenje novih pravila ishrane i vežbanja, najbolje je fotografski beležiti svoj napredak. Na taj način uvek ćete znati kako ste počeli i koliko ste napredovali u međuvremenu.

 - Fotografija sa leve strane nije moja najveća težina. Tako mi je teško da nađem fotografiju kada sam bila deblja, jer sam izbegavala fotografisanje po svaku cenu. Ostala sam uskraćena za toliko uspomena sa porodicom i prijateljima jer sam bila nesigurna u svoje telo.

NEZADOVOLJSTVO U VEZI IZAZIVA SUICIDNE MISLI! Evo zašto treba da pričate o svojim problemima sa partnerom!

Ako tek započinjete svoje putovanje, fotografišite se. Možda vam se neće svideti prizor (nemojte da budete prestrogi prema sebi), ali znajte da ćete imati loših dana čak i kada ostvarite svoje ciljeve.

Tih dana možda ćete se upoređivati sa profesionalnim fitnes trenerima i kada nećete videti svoj napredak. Tada je pravo vreme da izvadite stare fotografije i ponovo se uverite kakva ste kraljica", zaključuje Anita.

 

 

 

 

Along with building glutes, you'll also build strong quads and hammies. Mine are getting thicker and I'm quite ok with that#strongnotskinny

Фотографија корисника Anita McKay (@anitagetsfit) дана 1. Сеп 2016. у 1:20 PDT

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija