• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Net.hr

16.09.2016

09:22

ISPOVEST TIHANE KOJA JE BOLESNA IŠLA DA RADI: Bojala sam se šefa!

Ljubav

ISPOVEST TIHANE KOJA JE BOLESNA IŠLA DA RADI: Bojala sam se šefa!

Podeli vest

Moje ime je Tihana i imam 29 godina. Tražila sam posao godinama od kad sam završila fakultet. Nisam imala nikakvu pomoć ni od koga. Sve sam sama uradila i zaista sam se namučila da ga nađem. Bila je neopisiva sreća kad sam našla svoj prvi posao

Moja prva plata i više ne moram da tražim od svojih džeparac. To je neopisivo. Ma svi koji ste imali slično iskustvo znate koliko je čovek srećan kad ima svoju platu. Bio je OK posao i zaista mi nije bio problem da radim. Bila sam marljiva i vredna jer kako sam teško našla posao htela sam da se dokažem i da ostanem. Radila sam u računovodstvu. Ok, imala sam jako strogog šefa kod kojeg je sve trebalo da bude gotovo u zadatom roku, ako nije, niko se nije dobro proveo. Bio je stvarno strog. Mlađi čovek. Mi smo mu bili šljakeri. Tako da smo svi radili kao mravi.

SPAS ZA ORGANIZAM! Ovaj čaj vas čuva od raznih bolesti i smanjuje struk!

Nije bilo zezanja. I nakon što sam se zaposlila, to je bilo 4 ili 5 meseci od zaposlenja dobila sam laganu prehladu. Kijanje, šmrcanje i grlo. Nisam se ni usudila da tražim slobodno par dana. Ali bilo mi je sve lošije.  Lomila me polako temperatura i bilo mi je dosta loše. Šta da vam kažem, bilo me strah da pitam uopšte za slobodne dane. Zašto? Jer mi je ekipa na poslu rekla: "Leči se kako znaš jer se nećeš dobro provesti ako tražiš slobodne dane". Tad mi je bio haos. Glava mi je bila kao balon. Ali i dalje sam ćutala.

Bila je sve veća temperatura, a ja sve više u komi. Nisam više izdržala, pa sam morala da odem do šefa i da tražim onakva vidljivo u komi par slobodnih dana. Bila sam bleda kao krpa. Prvo što mi je rekao: "Da li to ova kancelarija izgleda kao stanica, da odeš i dođeš kada hoćeš?". Zucnula sam tiho: "Ne, ne izgleda, ali imam temperaturu i ne znam za sebe i zaista bi mi trebalo par dana slobodno. Barem jedan dan."

Nije popustio i rekao je dok hodam da mogu da radim. Da ne glumim i da dovršim posao koji sam započela. I na kraju se još izdrao na sve nas u kancelariji jer sam ja išla da ga pitam za slobodno. Ma užas, bilo mi je žao ljudi. Ni krivi ni dužni. Naravno, sledeći dan sam došla na posao i nisam više fizički mogla. Bila sam potpuno gotova. Nisam puno razmišljala i mislila sam nećeš ti mene zezati za zdravlje. DALA SAM OTKAZ. Da. Rekla sam da me neće niko ucenjivati na takav način. A i ne želim da budem u takvom okruženju gde ne mogu ni da tražim par dana slobodnog radi zdravlja. Šef ne bi popustio, a ja svoje zdravlje ne mislim da rizikujem radi posla.

To je bilo to. Pokupila sam stvari i otišla. Pozdravila se sa kolegama, a šefu sam samo rekla da ne računa više na mene. Naravno i tu me izvređao da sam slaba i da mu takvi ne trebaju i da se ni slučajno ne vraćam više i molim kasnije da me primi natrag. Bila sam pristojna i nisam se uopšte spuštala na taj nivo. Samo se bojim šta je kasnije ljudima tamo priredio u kancelariji kad sam otišla. Jer je bio vidno iznerviran. Odležala sam u krevetu par nedelja i jedva ozdravila. Bilo je kritično. Naravno, sad sam bez posla i opet tražim posao i živim sa roditeljima koji mi daju džeparac. I žao mi je što je tako, ali zdravlje je na prvom mestu. Nadam se da će drugi šef biti bolji.

AKO ŽELITE DA SMRŠATE: OVOLIKO vode MORATE da unosite dnevno!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Scripta Manent

pre 7 godina

Srpske firme su pune tih sefova manipulatora koji maltretiraju zaoslene koji su najcesce sposobniji od njih.  Na zapadu je to mobing i taj sef biva otpusten jer je firmi preskupo da im radnici idu na bolovanje zbog depresije ili drugih tegoba.  Srecom pa polako i u Srbiji gube tlo pod nogama i uskoro ce otii u istoriju (ili tamo gde teraju vredne radnike). n

nati

pre 7 godina

Jel ova devojka sisla s planine kad ne zna da je mogla da ode kod lekara i otvori bolovanje,niko joj nista ne bi mogao a ponajmanje da se izivljava a kamo li da joj da otkaz dok je na bolovanju.Iz neznanja je sama dala otkaz bez potrebe, ako je sve ovo tacno sto je napisala.\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija