• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

23.09.2016

13:23

TAJNA VEZA: Menstrualni ciklus određuje KOLIKO ćete ŽIVETI!

Ljubav

TAJNA VEZA: Menstrualni ciklus određuje KOLIKO ćete ŽIVETI!

Podeli vest

Žene koje menstruaciju dobiju kasnije, imaju manje zdravstvenih problema...

Istraživanje Univerziteta u San Dijegu okupilo je 16 000 žena u menopauzi u cilju da pokaže kakva je korelacija menstrualnog ciklusa i životnog veka. 

STRUČNJACI TVRDE: Ova namirnica je ključ srećnijeg života

Među ispitanicama koje su prvu menstruaciju dobile sa 12 ili više godina pa u menopauzu ušle sa 50 ili više godina bilo je najviše onih koje su doživele 90 godina.

ORGANIZOVANI PREGLEDI! Počeo jesenji festival zdravlja u Domu omladine

- Pronašli smo da žene koje menstruaciju dobiju kasnije, imaju manje zdravstvenih problema, poput hroničnih srčanih bolesti i žene koje uđu u menopauzu kasnije, češće su odličnog zdravlja što može biti objašnjenje našeg otkrića - izjavio je autor studije Aladin Šadijab.

(RECEPT) ČUDO OD NAPITKA Snižava pritisak, topi masne naslage!

Među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu takođe je bilo manje pušača, kao i istorije dijabetesa. Autori studije ističu da su dodatna istraživanja potrebna kako bi se tačno odredilo zašto ta povezanost postoji, ali i iz dosadašnjih istraživanja jasno je da zdrave navike i zdrava menstruacija znače dug i zdrav život.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija