• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: večernji.hr/Informer.rs

25.09.2016

19:55

REZULTATI NAJNOVIJEG ISTRAŽIVANJA! Pušenje štiti vaš mozak od opasnih bolesti, evo i kojih!

Ljubav

REZULTATI NAJNOVIJEG ISTRAŽIVANJA! Pušenje štiti vaš mozak od opasnih bolesti, evo i kojih!

Podeli vest

Opšte je poznato da je duvan štetan za zdravlje, ali najnovija istraživanja sprovedena na jednom univerzitetu u Teksasu, pokazala su da nikotin sam po sebi ima tu moć da štiti naš mozak , ne samo kako starimo već i od bolesti kao što su Parkinson i Alchajmer

Istraživači su uradili eksperiment na životinjama, tako što su im u vodu sipali vrlo malu, srednju ili veću dozu nikotina, što odgovara količini koju unesu povremeni pušači ili oni koji su zavisni od duvana. Kontrolnoj grupi u vodu nije dodat nikotin.

NAJPOZNATIJI BREND CIGARETA IDE U PENZIJU! Posle 37. godina ronhil postaje istorija!

Životinje koje su dobile male i srednje doze nisu pokazivale nikakve znakove uzimanja nekog sredstva, čak ni u krvi. Nije bilo promena u unošenju hrane, u težini ili posledica na mozgu. S druge strane, one životinje kojima je data veća količina nikotina manje su jele, smanjile su težinu i imale su više receptora u mozgu, a sve to govori kako nikotin u većim količinama pozitivno utiče na ponašanje. Pored toga, nuspojava kao što je anksioznost, sasvim je izostala.

Posle ovog, slede istraživanja koja će pokušati da dokažu vezu između starenja mozga i nikotina. Moguće je da će se upotrebom nikotina koji toliko snažno deluje na receptore u mozgu sprečiti bolesti poput Parkinsonove i Alchajmera.

ŠOKANTNO, SRPKINJE NAJVIŠE PUŠE U EVROPI: Naša zemlja među vodećima po broju pušača!

Ipak, naučnici koji su radili ovo istraživanje upozoravaju da istraživanje još uvek nije sprovedeno na ljudima.

EVO ZAŠTO IH NISTE NAŠLI AKO STE TRAŽILI! Najčuveniji brend cigareta NE POSTOJI!

- Ne želimo da ohrabrujemo ljude da počnu da puše. Na kraju krajeva, ono što smo dokazali tek treba da se testira na ljudima. Svi potencijalni rizici još nisu otkriveni - objasnili su naučnici.

VERA U NIKOTIN: Evo zašto je TOLIKO TEŠKO ostaviti cigarete!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 7 godina

Malo je poznato da duvan uopste nije stetan po zdravlje, da pluca od njega ne crne itd. Cigarete protjeruju jer znaju da ce se onda mnogobrojni navuci na narkotike od kojih vladari imaju veliku korist jer se droga unosi i valja uz njihovu pomoc. Od cigareta nemaju nikakvu licnu korist i zato su iste na crnoj listi. Da se bas toliko neko brine za nase zdravlje prosto ne vjerujem.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija