• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer.rs

07.10.2016

12:26

NAMIRNICE IDEALNE ZA OVAJ PRELAZNI PERIOD: Ojačaće vam imunitet i zaštiti od bolesti!

Ljubav

NAMIRNICE IDEALNE ZA OVAJ PRELAZNI PERIOD: Ojačaće vam imunitet i zaštiti od bolesti!

Podeli vest

Možda mnoge od njih ne volite, ali naterajte se da ih unosite, kako biste bili zdravi i vitalni...

Ako želite da budete zdravi, morate da vodite uredan način života - bez cigareta, masne hrane i šećera, a sa što više voća i povrća. Došlo je takvo vreme da je svaka druga osoba oko vas bolešljjiva i malaksala.

Evo spiska namirnica koje jačaju iminitet, i samnjuju mogućnost da se razbolite.

PRIRODNI LEKOVI! Šest domaćih sirupa za ublažavanje kašlja!

Jogurt. Sadrži probiotike, zdrave bakterije koje čiste creva i probavni trakt od mikroba koji generalno podstiču razvoj bolesti. Preporučuje se da popijete bar jednu čašu jogurta sa probioticima na dan.

Zob i ječam. Sve žitarice sadrže beta glukan, vrstu vlakana s antimikrobnim i antioksidativnim svojstima, jačima nego što ih ima poznata Ešerihija koli. Trebalo bi da ih jedete jednom dnevno.

Crni čaj. Ljudi koji su pili pet šolja crnog čaja dnevno tokom dve nedelje, imali su 10 puta više interferona za borbu protiv virusa u krvi u odnosu na one koji su pili placebo napitak, pokazuje studija sa Harvarda. 

TO NAM TREBA! Namirnica za vitak struk

Govedina. Odrasli često unose premalo cinka ishranom, a to je važan mineral za imunitet: važan je za razvoj belih krvnih zrnaca koje prepoznaju i uništavaju invaziju bakterija i virusa.

Pileća supa. Istraživači u Nebraski otkrili su da piletina tokom kuvanja otpušta aminokiselinu cistein koja hemijski liči na lek protiv bronhitisa – acetilcistein, zbog čega ova supa pomaže pri čišćenju sluzi kod bronhitisa. 

Slatki krompir. Kako biste ostali vitalni i zdravi, vaša koža treba da ima što više vitamina A, koji pomaže u proizvodnji vezivnog tkiva. Stoga jedite hranu bogatu beta-karotenom koji telo pretvara u vitamin A.

KROMPIR? Pet namirnica koje ne smete podgrevati!

Pečurke. Studije pokazuju da pečurke povećavaju proizvodnju i aktivnost belih krvnih zrnaca, te su korisne u borbi protiv infekcije. Stručnjaci preporučuju oko 30 grama pečurki dnevno. 

Masna riba. Losos i skuša bogati su omega-3 masnim kiselinama koje smanjuju upalu, što povećava protok vazduha, te štiti pluća od prehlade i respiratornih infekcija. Savetujemo vam da ih jedete dva puta nedeljno. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija