• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: metro.co.uk/Informer.rs

21.10.2016

09:53

A NIJE VITAMIN C: Kako da se brzo OTARASITE PREHLADE!

Ljubav

A NIJE VITAMIN C: Kako da se brzo OTARASITE PREHLADE!

Podeli vest

Prehlada u proseku traje između pet i sedam dana i mada deluje kao nešto što se nikako ne može izbeći, načini prevencije postoje

Mnogi od nas mogu da imaju virus u sebi, ali bez ikakvih simptoma, što znači da možemo da osiguramo naš imuni sistem dovoljno da može da spreči simptome prehlade. Ovo su neki od načina. 

ELIKSIR DUGOVEČNOSTI! Med i cimet LEK za SVE BOLESTI!

Ne opterećujte se uzimanjem vitamina C. Uzimanje ovog vitamina neće postići sprečavanje prehlade, osim u retkim slučajevima kod profesionalnih trkača i atletičara. 

Cink može da smanji trajanje simptoma prehlade ako se uzme u roku od 24 sata od prvih simptoma. On i umanjuje sipmtome prehlade, kako navodi nekoliko studija, dok ostale tvrde da ojačava sluzokožu nosa, smanjujući tako mogućnost virusa da se “zakači“. 

Sa konzumiranjem cinka treba biti oprezan, jer ako se koristi na duge staze, može da izazove mučnine i utiče na pojavu ružnog zadaha. 

TRIK RUSKOG PROFESORA! Kako da ojačate IMUNITET za samo 15 SEKUNDI?

Ako su osobe pored vas prehlađene i imaju kijavicu, izbegavajte dodirivanje svog nosa i očiju. Virusi ulaze u telo uglavnom tim putem. Redovno perite ruke i budite pažljivi kad dodirujute predmete, jer kijanjem bakterije mogu da dospeju na razne predmete. 

Utoplite se. Većina ljudi smatra da je uzrok prehlade izlazak na hladan vazduh s mokrom kosom ili kada ste znojavi. Ipak, ispostavilo se da su naše mame donekle u pravu, ako se virus već nalazi u vašem telu. Izlaženje s mokrom kosom napolje će samo pomoći virusima da se prošire po telu.

GRIPU NA CRTU: Kako pobediti najčešću sezonsku boljku?

Pijte dosta tečnosti. Za vodu se kaže da pomaže u otpušavanju nosnih šupljina, olakšavajući duvanje nosa i iskašljavanje. Pomaže kod bržeg znojenja kada je u pitanju povišena temperatura, kao i topli napici sa medom. 

Stres je poznat po lošem uticaju na imuni sistem, pa tako, ako osećate da vas obara prehlada, potrudite se da izbegnete stres i takve situacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17