• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lovesensa.rs/informer.rs

25.11.2016

18:39

KAKO DA SE IZLEČITE OD EŠERIHIJE: 5 prirodnih lekova za urinarne infekcije!

Ljubav

KAKO DA SE IZLEČITE OD EŠERIHIJE: 5 prirodnih lekova za urinarne infekcije!

Podeli vest

Mokraćne infekcije pogađaju najviše mlade devojke i žene, ali ni muškarci nisu pošteđeni! Otkrivamo vam 5 prirodnih lekova za lečenje urinarnih infekcija poput česte ešerihije koli...

Kada koristite prirodne lekove za lečenje urinarnih infekcija, veoma je važno da pijete što veće količine vode kako biste kod svakog pražnjenja bešike izbacili što više bakterija.

Poznato je da na urinarne infekcije najblagotvornije deluju biljke kao što su brusnica i uva, a nešto manje poznate su breza i kukuruzna svila, kao i peršun.

Predstavljamo vam 5 prirodnih lekova za lečenje urinarnih infekcija!

Uva - Od ove biljke, koja ima snažna antibakterijska svojstva, pravi se najpoznatiji čaj za urinarne infekcije - uvin čaj. Važno je da znate da ne smete da kombinujete uvin čaj s brusnicom, jer brusnica poništava njegovo dejstvo.

Priprema uvinog čaja: Kašičicu sušenih listova uve prelijte s 250 ml proključale vode, ostavite da odstoji 15 minuta, procedite pa popijte bez šećera. Ovaj čaj pijte tri puta dnevno, uvek sveže pripremljen. Nemojte da pijete čaj u kontinuitetu duže od 10 dana.

Public

Brusnica - Poznato je da ove crvene bobice snažno deluju kod infekcija uzrokovanih tvrdokornom bakterijom ešerihijom koli, a delotvorne su i kod ostalih upala povezanih s urinarnim traktom. Brusnica sprečava razvoj bakterija u ćelijama mokraćnih kanala nakon čega ih, prilikom mokrenja, izbacujete iz organizma.

Priprema čaja: U pola litre vode dodajte 30 g brusnica, zakuvajte pa kuvajte dok polovina tečnosti ne ispari. U čaj dodajte 1 kašiku meda pa pijte tri puta dnevno po 1 šolju posle obroka.

Breza - Lišće breze poznato je po svojim diuretičkim svojstvima. Osim što deluje kod bakterijskih infekcija urinarnog trakta i kod upale uretre, takođe ublažava kožne bolesti, reumu i čisti krv.

Priprema čaja: Kašičicu osušenih listova breze prelijte sa ½ litre vruće vode, ostavite da odstoji 10 minuta pa procedite. Pijte po 4 šolje dnevno, između obroka, a nakon svake šolje popijte i po čašu obične vode. Ne preporučuje se srčanim i bubrežnim bolesnicima.

Shutterstock

Peršun - Ovaj vrlo zdrav sastojak svake kuhinje ima učinak detoksikacije, a poznato je i da deluje kao diuretik, odnosno podstiče mokrenje. Zato ga što češće jedite svežeg ili pripremajte čaj od peršina (svežeg ili sušenog) kako biste ubrzali lečenje tegoba urinarnog trakta.

Priprema čaja od sušenog peršuna: U šolju vruće vode dodajte 1 do 2 kašičice osušenog peršuna ili korena peršina, ostavite da odstoji 10-ak minuta. Pijte po 3 šolje toplog čaja dnevno, posle obroka.

Priprema čaja od svežeg peršuna: Zakuvajte 1 do 2 šolje vode, pa dodajte 1 šolju svežeg peršuna. Smanjite vatru i ostavite da lagano provri 6 do 10 minuta. Procedite pa pijte napitak dok je vruć.

Kukuruzna svila - Osim što čaj pripremljen od kukuruzne svile rastvara kamenac i podstiče izbacivanje peska iz bubrega, snažno deluje i kod infekcija urinarnog trakta.

Priprema čaja: U 3 dl vruće vode stavite 1 kašiku osušenih niti kukuruzne svile. Kuvajte oko 3 minute, poklopite i ostavite da se ohladi. Pijte po 3 puta dnevno, uvek ohlađen čaj.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija