• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

28.11.2016

15:04

ODLIČAN ZA MRŠAVLJENJE: Rekvizit koji morate da koristite tokom treninga!

Ljubav

ODLIČAN ZA MRŠAVLJENJE: Rekvizit koji morate da koristite tokom treninga!

Podeli vest

Ne postoje profesionalni skakači preko vijače, svi smo isti, deli nas samo vreme koje smo proveli sa vijačom, a sa tim i bolja tehnika što nije nepremostiva razlika, stvar je posvećenosti i vežbe

Vijača košta od 50 do 1000 dinara i može se koristiti neograničeno. Prosto je neverovatno šta sve možete uraditi sa ovim jednostavnim rekvizitom, verovali ili ne, za vreme studija smo učili plesnu koreografiju sa vijačom u glavnoj ulozi. 

Sigurno ste na društvenim mrežama i portalima uočili da trening Adriana Lime ne prolazi bez vijače, pa ako Viktorijini anđeli vežbaju sa tim rekvizitom onda možete i vi, benefita je na pretek. 

Vijaču najčešće koristimo kod treninga za redukciju telesne mase, to je vežbanje koje obavljamo u aerobnim uslovima sa malim izletima u anaerobnu zonu i kao takvo je odlično ako želite da smršate. Za početak preskačite vijaču sa obe noge sa među skokom između preleta vijače, tako ćete najlakše uhvatiti dobar ritam a i u dobroj meri opteretiti listove i zadnju ložu.

Planirajte bar 6 serija od po 3 minuta sa pauzama između od 1 minut, ako je ovaj ritam previše jak za vas onda možete smanjiti trajanje serije ali povećati njihov broj, recimo 2 minuta preskoci i tako 9 serija. Za ubijanje monotonije pokušajte sa osmicama ili duplim preletom vijače, biće zanimljivo učiti nove elemente a i učinićete trening intenzivnijim. 

Ukoliko želite još više da angažujete muskulaturu nogu onda pokušajte sa preskocima jednom nogom, menjajući stajnu nogu na svakih 30 preskoka, vrlo brzo ćete primetiti zamor i zatezanje u listovima, prednjoj i zadnjoj strani butina. 

Vijaču možete koristiti i kao dopunu glavnog dela treninga, u kružnom treningu ona može biti jedna od vežbi u nizu, u tom slučaju ograničite trajanje na najviše 60 preskoka ili 1 minut. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija