• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.11.2016

16:50

NAMIRNICE ZA KOJE MISLITE DA NE GOJE! I pasulj ima šećer!

Ljubav

NAMIRNICE ZA KOJE MISLITE DA NE GOJE! I pasulj ima šećer!

Podeli vest

Ako želite da smršate ili držite težinu pod kontrolom, ugljeni hidrati su prvi na koje morate da pazite u ishrani, savetuju nutricionisti. Poznato je da su slatkiši, hleb i testenina najveći neprijatelji vitke linije, ali postoje i neke namirnice za koje mnogi ne znaju da su prepune ugljenih hidrata i smatraju ih dijetalnim. One jesu zdrave i hranljive, ali jedite ih umereno jer velike količine mogu uticati na povećanje vaše težine

1. Kesten


Trideset grama kestena sadrži oko 15 grama ugljenih hidrata, a ista količina kikirikija i badema samo šest grama.

2. Suve smokve


Suve smokve su superhrana, pune su vlakana i dobar izvor bakra, kalijuma i vitamina B. Ipak, kada je osušite, smokva postaje puna ugljenih hidrata. Ako pojedete samo šest suvih smokava, uneli ste više od trideset grama ugljenih hidrata. Pazite na veličinu porcije.

UBRZAJTE METABOLIZAM: Ovo su NAVIKE koje morate da USVOJITE!

3. Pirinčane galete


Imaju malo kalorija, ali njihov glikemijski indeks je jedan od najviših među namirnicama, pa zato utiču na nivo insulina drastičnije nego beli hleb ili šećer. Rezultat je skladištenje masti umesto da ih vaš organizam troši. U mnogim prodavnicama ćete ih naći među zdravom hranom, što ne znači da to i jesu.

AP PHOTO

4. Keks bez šećera


Keks koji ne sadrži šećer sadrži malo manju količinu ugljenih hidrata od zašećerenog keksa - tri čokoladna keksa bez šećera sadrže oko 20, a tri zašećerena keksa sadrže 28 grama ugljenih hidrata.

5. Pasulj iz konzerve


Pasulj sadrži vlakna i proteine, ali u većini slučajeva onaj konzervisani ima i mnogo šećera - oko 12 grama na pola šoljice, a ženama se preporučuje da ne unose više od 24 grama šećera dnevno.

6. Sok od suvih šljiva


Ako ostavite suve šljive natopljene u vodi preko noći, dobićete sok koji obiluje vlaknima, vitaminima C, K, B6 i B3, ali dva decilitra soka od suvih šljiva sadrže i 45 grama ugljenih hidrata. Ipak, prirodan šećer u ovom soku zdraviji je od veštačkih zaslađivača koji se nalaze u mnogim sokovima.

LJUTI I SREĆNI! Zašto su Meksikanci uvek nasmejani i raspoloženi za pesmu?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija