• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kiwi.hr

05.12.2016

15:24

IZLEČITE DOSADNI KAŠALJ i prehladu uz samo jednu namirnicu!

Ljubav

IZLEČITE DOSADNI KAŠALJ i prehladu uz samo jednu namirnicu!

Podeli vest

Ren je višegodišnja vrlo lekovita zeljasta biljka koja ima oštar i intenzivan kako miris tako i ukus. Ljutina je njegova glavna karakteristika, a kao lek se koristi još od davnina zbog svojih mnogobrojnih lekovitih svojstava

Koren rena je prava riznica vitamina C, a sadrži i vitamine B grupe, te minerale kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor.

Ren je izuzetno bitan za snagu našeg imuniteta, podstiče probavu i cirkulaciju krvi, smanjuje visoki krvni pritisak i pomaže u zaceljivanju rana. 

DIJATE KOJA OSVAJA EVROPU! Evo kako da izgubite 3 kilograma za 2 dana

Ovaj prirodni lek, u medicini koristili su još drevni narodi, posebno za plućna i kožna oboljenja i skorbut, bolest prouzrokovanu dugotrajnim nedostatkom vitamina C. Pored toga, ren pozitivno deluje na infekcije mokraćnog sistema i bubrege. 

Velika moć ove biljke leži i u tome što deluje antikancerogeno kod malignih oboljenja u jetri, jednjaku, te debelom i tankom crevu.

Kako koristiti ren kao prirodni lek protiv prehlade?

Sa hladnim danima stiže i neugodna sezona gripa. Ako se niste dovoljni čuvali, prve zimske dane provešćete sa prehladom i dosadnim kašljem. Međutim, imamo rešenje!

Napravite sami prirodni sirup od rena i meda. Priprema veoma jednostavna, pa nemate razloga da odlazite u apoteku. Pomešajte dve kašiku rendanog rena i 100g meda. Smesu ostavite da odstoji nekoliko sati. Kombinacija meda i rena ima i snažna antibakterijska svojstva i ne samo da je idealan lek protiv prehlade, već jača i imuni sistem, ublažava promuklost izazvanu kašljem i ima blagotvorno dejstvo na sinuse.

Pijte od 2-3 puta dnevno, ali nemojte ga koristiti više od 5 dana. Zbog intenzivnog ukusa, može doći do nadraživanja želudačne sluzi, a ako imate problem sa štitnom žlezdom i bubrezima, izbegavajte ovu biljku.

STOP STAROSTI! Koji vitamini i minerali produžavaju mladost?

Ako vas grlo jako boli, u čašu tople vode stavite kašiku rendanog rena, kašiku meda i kašiku karanfilića. Ovaj zimski eliksir podgrejte nekoliko puta u toku dana i pijte.

Začepljen nos i sinusi su prateća pojava svakog gripa i prehlade, sada više ne morate da odlazite u apoteku po kapi za nos, već se inhalirajte uz pomoć rena. Sve što je potrebno jeste da stavite komadić ove zeljaste biljke u vruću vodu, nagnete se nad posudom, prekrijete glavu peškirom i udišete paru i vrlo brzo ćete ponovo prodistai punim plućima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija