• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas/Informer.rs

12.12.2016

09:24

OGLEDALO U RUKE I UPOZNAJTE SVOJU VAGINU! Ne znate šta su "glans" klitoris i prepucijum?

Ljubav

OGLEDALO U RUKE I UPOZNAJTE SVOJU VAGINU! Ne znate šta su "glans" klitoris i prepucijum?

Podeli vest

Iako ne žele da priznaju, većina dama zaista ne zna šta se sve nalazi "tamo dole" i koje su funkcije različitih delova ženskog polnog organa

Kada su naučnici kroz istraživanje ispitivali žene o intimnim delovima, ostali su šokirani rezultatima - čak 29 odsto nije znalo gde se nalazi klitoris!

BAKTERIJE VREBAJU SA SVIH STRANA! Evo gde ih najviše ima

Iako ne žele da priznaju, većina dama zaista ne zna šta se sve nalazi "tamo dole" i koje su funkcije različitih delovaženskog polnog organa.

Ali, evo prilike da naučite! Uzmite ručno ogledalo i upoznajte svoju intimu:

Prepucijum (klitoralna prevlaka)

U pitanju je mala prevlaka skoro na samom vrhu, a ugledaćete je kada razmaknete i spoljašnje i unutrašnje usne vagine. Služi da zaštiti klitoris, a povlači se unutra kada vam odnos ne prija, objašnjava ginekolog Loren Strejčer.

"Glans" klitoris

Povucite klitoralnu prevlaku na gore i pojaviće se - spoljašnji deo klitorisa i mesto kroz koje izlazi tečnost prilikom orgazma. Ovo osetljivo mesto sadrži neverovatnih 8.000 superosetljivih nerava, a što je bliže vaginalnom otvoru, veće su šanse da doživite orgazam tokom penetracije.

"Noge klitorisa"

Poznat još i po nazivu corpus cavernosum, ovaj deo klitorisa povezan je sa "glans" delom. Nalaze se unutar tela, pa nisu ni vidljive, ni opipljive. Sadrže erektilno tkivo, pa tokom seksa obezbeđuju bolju prokrvljenost.

Shutterstock

 Mokraćni otvor

Maleni otvor koji se nalazi ispod samog klitorisa služi za izbacivanje urina, a kod 10 odsto žena i za orgazam, ali ne pripada erogenim zonama.

Otvor vagine 

Svi dobro znamo čemu služi, ali je manje poznato da otvor vagine nije osetljiv i ima mnogo manje nervnih završetaka od klitorisa, pa je zbog toga većini žena teško da dožive orgazam samo penetracijom, bez stimulacije klitorisa, ističe dr Strejčer.

UPOZNAJTE GA! Pet brutalnih činjenica koje morate da znate pre veze sa ovim znakom!

G-tačka

Splet nerava koji se nalazi oko 7 centimetara duboko u vagini sa gornje strane (bliže stomaku nego leđima), predstavlja G-tačku žene. Još uvek nije otkriveno da li je u pitanju produžetak klitorisa ili posebna struktura, ali oko jednog se svi slažu - njena stimulacija je neverovatno prijatna.

Grlić materice

Na ovom mestu završava se vaginalni kanal. Dužina varira od žene do žene, ali to je u proseku oko 13-14 centimetara unutar vagine. Da li ste znali da se i stimulacijom grlića materice može doći do neverovatnog orgazma? Samo vam je potreban pažljiv partner i strpljenje da ga pronađete i doživečćete nezaboravno iskustvo, objašnjava doktorka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija