• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zdrava krava

13.12.2016

16:22

ŠEST LEKOVITIH recepata sa lukom koji provereno deluju

Ljubav

ŠEST LEKOVITIH recepata sa lukom koji provereno deluju

Podeli vest

Prirodnim putem izlečite bolove u uhu, kandidu, alergije....

Bolovi u uhu: Isecite pola glavice luka, kratko zagrejte u tiganju i stavite u tanku pamučnu čarapu. Malo stisnite da čarapa bude vlažna. Ovaj oblog stavite na uho i učvrstite zavojem ili kapom. Prikladan je i za decu. 

Peludne alergije: Ne bacajte ljuske luka - one su bogate kvercetinom, koji smanjuje upale i ublažava simptome alergija. Ljuske luka (najbolje ljubičastog) posušite, usitnite i pripremite kao čaj - prelijte vrućom vodom, ostavite 10 minuta i procedite. Pijte 2-3 šoljice na dan. 

Kandida: Budući da je crni beli luk toliko moćan, savršena je hrana za borbu protiv hroničnih bolesti. Slobodni radikali oštećuju ćelije, što može dovesti do bolesti srca, Alchajmerove bolesti, problema s cirkulacijom, reumatoidnog artritisa i drugih hroničnih bolesti.  Posebno je preporučljiv obolelima od kandide, koji bi beli luk trebalo da jedu što više.

KAKO DA SMRŠATE DO NOVE GODINE? 10 saveta nutricioniste porodice Kardašijan

Kura za vitalnost: Kod opšte slabosti organizma isprobajte kuru lukom. Tokom 40 dana svakodnevno na prazan želudac treba pojesti veću glavicu luka s crnim hlebom. To bi trebalo da pomogne kod kašlja, bolova, teške stolice, umora i drugih tegoba. 

Nesanica: Kako biste pripremili napitak za lakši san, kašičicu sveže isceđenog soka od luka umešajte u mlako mleko i popijte pre spavanja. Ukoliko želite  ugodniji ukus, možete mleku dodajte med.

Olakšavanje artritisa: Ajurveda, indijska alternativna medicina, preporučuje luk za olakšavanje simptoma artritisa. Sok od luka umešajte u susamovo ulje i time tretirajte bolesna područja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija