• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

18.12.2016

12:04

TAHEBO BILJKA: Južnoamerički recepti koji leče SVE BOLESTI!

Ljubav

TAHEBO BILJKA: Južnoamerički recepti koji leče SVE BOLESTI!

Podeli vest

Tahebo biljka (Tabebuia avellanedae ili Tabebuia altisima) bila je najznačajniji lek latinoameričkih Indijanaca. Zahvaljujući brazilskim doktorima Teodoru Majeru i Pret Rouz, koji su dokazali njena izuzetna svojstva, danas za nju znaju širom planete

Ovi stručnjaci tvrde da su postigli zavidne rezultate u lečenju leukemije i drugih oblika raka, ali i drugih "neizlečivih" bolesti. 

Južnoamerička biljka indijanskog naziva ima dve vrste, u narodu poznate kao Ipe roxo (tabebuia avellanedae) i Pau D Arco (Tabebuia altisima), prva ima privlačne ljubičaste cvetova, a druga crvene. Obe su mesožderi i hrane se insektima. U njihovoj kori su naučnici pronašli sastojke neverovatno otporne na gljivice i spore. 

Tahebo najviše koriste oboleli od raka i alergija. Pau D Arco oslobađa telo od toksina, daje mu vitalnost, osvežava psihu. Ublažava depresivna stanja, nesanicu, patološke probleme, uspešno leči herpes. Čaj se pravi od unutrašnje kore drveta, koja može biti samlevena ili iskidana na komadiće. 

* Za lakša oboljenja, čaj se pravi tako što se puna supena kašika kore potopi u litar kipuće vode. Zatim se u šolju od 2 dl sipa proceđen čaj i pije pošto odstoji 5 do 10 minuta. 

* Kod težih bolesti se u 2-3 litra hladne vode sipa 5 supenih kašika kore i kuva do ključanja. Kad provri, skloni se sa ringle, procedi i pije tokom dana u različitim količinama, zavisno od prirode bolesti. 

Kod pojedinih osoba tahebo čaj u početku može da izazove neprijatan osećaj. U tom slučaju bi terapiju trebalo početi sa šoljom čaja dnevno, pa postepeno povećavati količinu, zavisno od toga koliko traju neprijatnosti.

wikipedia.org

Južnoamerički recepti

Anemija 

U početku terapije se pije 3-4 šolje dnevno nezaslađenog čaja. Kada dođe do poboljšanja zdravstvenog stanja, smanjuje se na 2 šolje dnevno. 


Arterioskleroza 

Terapija počinje sa 3-4 šolje čaja dnevno, a čim se stanje popravi, smanjuje se na jednu šolju. 

Astma 

Pije se 4-5 šolja čaja dnevno. Da bi terapija bila uspešnija, preporučuju se kupke i inhalacija ovim čajem i obavezno topli tahebo oblozi na grudi. 


Kandida i druga gljivična oboljenja 

Prvih dana se pije šolja čaja dnevno, kasnije se količina postepeno povećava do maksimalnih 5 šolja. Protiv ekcema se pije litar čaja dnevno nekoliko meseci i na problematična mesta stavljaju obloge od taloga kore nakon kuvanja. 

wikipedia.org

Dijareja 

Stari lekari su ostavili zapise da je za dete sa dijarejom, dovoljno pola šolje tahebo čaja dnevno. Dokazano je da kod jakih upala reguliše varenje za nedelju dana, ako se dnevno pije litar čaja. 


Čir i gastritis 

Čaj se pije nekoliko meseci, 3-4 šolje na dan. Kod gastritisa se pije litar čaja i izbegavaju začinjena i teška jela. 

 

 


Dijabetes, grip, migrena 

Kod dijabetesa se pije litar čaja nekoliko meseci. Grip se leči uz 4-5 šolja čaja dnevno uz tahebo kupke i inhalacije u trajanju od 15 do 20 minuta. Za migrenu se pije 3-4 šolje čaja dnevno što je duže moguće, a potom se doza smanjuje na 2 šolje tokom dana. 


Opekotine 

Pije se litar čaja dnevno, a na bolna mesta stavljaju hladne tahebo obloge nekoliko puta tokom dana. Prilikom prvog stavljanja, obloga može da izazove jake bolove, ali oni ne traju dugo. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija