• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

19.12.2016

14:01

UBRZAJTE CIRKULACIJU! Evo kako da ugrejete ledena stopala!

Ljubav

UBRZAJTE CIRKULACIJU! Evo kako da ugrejete ledena stopala!

Podeli vest

Da biste bar malo olakšali tegobe sa smrznutim stopalima, unosite u organizam namirnice koje utiču na ubrzavanje cirkulacije, kao što su riblje ulje i đumbir. Smanjite količinu kofeina, a povećajte dozu citrusa

Hladni decembarski dani s vremena na vreme "koče" vaša stopala? Prsti vam se grče, jer vam je cirkulacija ionako loša. Problem je što ne postoji dovoljno mišića koji noge mogu da održavaju toplim, pa se za čas smrznu.

Da biste im bar malo olakšali, unosite u organizam namirnice koje utiču na ubrzavanje cirkulacije, kao što su riblje ulje i đumbir. Smanjite količinu kofeina, a povećajte dozu citrusa. Magnezijum je uvek dobro rešenje, pa možete da ga unosite putem svežih namirnica, kao što su banana i blitva, ili suplemenata.

Svako veče pre spavanja masirajte stopala uljem od ruzmarina, a svako drugo veče ih "potapajte" u lavor. U jedan sipajte toplu vodu, a u drugi hladnu, i onda naizmenično stavljajte noge u prvi, pa u drugi. Važno je da pazite da postupak uvek započinjete i završavate sa toplom vodom, jer samo tako postižete željeni efekat. Svaki deo ove "seanse" treba da traje tridesetak sekundi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

И перите ноге... Ујутру и увече, искључиво ... - ладном водом...!! ( Не дуже од минута...!! ) И видећете драстичне промене у циркулацији...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17