• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

05.01.2017

14:21

DOMAĆI RECEPT ZA NAJUPORNIJI KAŠALJ! Ovaj lek će vas podići iz mrtvih!

Ljubav

DOMAĆI RECEPT ZA NAJUPORNIJI KAŠALJ! Ovaj lek će vas podići iz mrtvih!

Podeli vest

Sezona gripa, virusa i kašljanja odavno je krenula. Ako ste i vi među onima koje je uhvatila prehlada razveseliće vas informacija da smo pronašli jedan skroman, a odličan recept za lekoviti sirup koji možete napraviti kod kuće za 20 minuta. Ovaj sirup od dva glavna sastojka odčepljuje sinuse, leči kašalj i prehladu u rekordnom roku, a mogu ga koristiti i deca

Glavni sastojci: 250 grama svežeg luka isečenog na komade srednje veličine, oko 125 grama meda.

Po želji možete dodati i sledeće sastojke: 1 kašičicu belog luka (celi ili u prahu) koji olakšava bol,1 do 2 kašičice bresta (suvog ili u prahu) koji smiruje upaljeno i bolno grlo, 1 do 2 kašičice sveže isečenog korena đumbira, 1 do 2 kašičice korena belog sleza koji smiruje iziritirano grlo i kašalj.

U sirup možete staviti svo ovo bilje po slobodnom izboru, ali ne više od 2 kašičice sve ukupno.

1. Iseckani luk i bilje po izboru stavite u manji lončić od nerđajućeg čelika ili stakla. Dodajte meda dovoljno da prekrije luk (oko 125 grama).

2. Upalite laganu vatru i pustite da lagano vri. Kad med postane tekući smanjite vatru kako bi bilje što bolje pustilo svoje lekovite sastojke u med. Lonac poklopite kako bi se sva lekovita svojstva bilja zadržala u sirupu, a poklopac maknite svakih par minuta kako biste na brzinu promešali sirup i sprečili da ne zagori (iako bi vatra trebala biti dovoljno slaba da do toga sigurno ne dođe).

3. Nakon 20 minuta laganog ključanja, maknite lončić s vatre. Procedite luk i bilje, a ostatak meda (koji u sebi može imati tragove bilja, što je u redu) pohranite u malu činiju ili bocu s poklopcem i držite ga u frižideru.

Sirup uzimajte koliko god često je potrebno, ali ne češće od svakih pola sata.

Doza: 1 kašičica za decu do 10 godina i 1 kašičica za decu stariju od 10 godina i odrasle.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17