• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

16.01.2017

15:05

AKO ŽELITE DA SMRŠATE, ovih 5 namirnica ne smete da jedete posle 19h!

Ljubav

AKO ŽELITE DA SMRŠATE, ovih 5 namirnica ne smete da jedete posle 19h!

Podeli vest

Konzumiranjem ovih namirnica nakon 19 časova, totalno ćete upropastiti efekte treninga i planove o skidanju masnih naslaga

1. PRŽENE KROMPIRE

Masna, teška hrana je bogata kalorijama i masnoćama, ali i teško padne na želudac pa joj je potrebno više vremena da se svari, zbog čega ćete se ujutro osećati umorno i tromo, odnosno nenaspavano. Ako ste kasnije uveče gladni, umesto kalorične, masne hrane poput prženih krompirića izaberite manji sendvič sa piletinom.

2. CRVENO MESO

Kao i masna hran, i crveno meso teško pada na želudac zbog čega je veća verovatnoća da nećete moći da zaspite. Crveno meso je najgori izbor, ali i velika porcija piletine ili svinjetine imaće isti loš učinak. Ne morate u potpunosti da izbegavate belančevine, samo pazite da jedete krto meso u malim količinama, poput pilećih prsa.

DETOKSIKACIJA ZA ZAPOSLENE! Čajevi koji čiste organizam, jetru i bubrege

3. LJUTA HRANA

Uživanje u ljutoj hrani posle 19 sati može da vas košta dobrog sna. Osim toga, (pre)začinjena hrana stvara neki oblik korozije u želucu te često uzrokuje nadutost i probavne smetnje, naročito ako pola sata nakon konzumiranja takve hrane mirujete.

ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! Evo pet predloga za doručak kojem nećete moći da kažete NE!

4. TESTENINA

Testenina je jedan od najkaloričnijih ugljenih hidrata, pa tako u jednoj porciji testenine možemo konzumirati čak 400 i više kalorija, a one se najviše skupljaju na predelu stomaka. Testenina će manju štetu napraviti ako je konzumirate ranije tokom dana.

5. ČOKOLADA

Ne samo da je čokolada puna kalorija i šećera, nego sadrži i kofein koji može uzrokovati nemiran san. Čokolada nas ne čini sitim, pa ako žudite za čokoladom, ne mora da znači da ste gladni, nego da jednostavno imate potrebu za slatkišima. Bolji izbor biće topli čaj ili čaša čokoladnog mleka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija