• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

19.01.2017

10:22

NAUČNICI TVRDE: Dijete imaju razorno dejstvo na kosti

Ljubav

NAUČNICI TVRDE: Dijete imaju razorno dejstvo na kosti

Podeli vest

Tinejdžerke koje drže dijetu mogu da ugroze zdravlje koštanog sistema, upozoravaju britanski naučnici sa univerziteta u Bristolu, a prenose "Večernje novosti"

Do ovog zaključka došli su koristeći najsavremeniju tehniku skeniranja oblika i gustine kostiju kod više od 4.000 petnaestogodišnjakinja. 

Praćen je i nivo telesne masnoće, pošto masno tkivo po njihovom mišljenju igra važnu ulogu u izgradnji kostiju, naročito kod devojčica. 

ZDRAVO I UKUSNO! Evo zbog čega treba da konzumirate jogurt svakog dana

Ustanovljeno je i da su tinejdžeri sa većom količinom masnog tkiva više skloni da imaju krupnije i gušće kosti. Ovo je posebno izraženo kod devojčica. Na primer, sa povećanjem masnog tkiva u telu devojčice za 5 kg, potkolenična kost se uvećava za 8 procenata. 

KATARININA ISPOVEST: Imam platu 37.000 dinara, a oblačim se u skupim radnjama i još mi ostane i za letovanje!

Izgradnja čvrstih kostiju u mladosti posebno je važna kod žena, jer su one tri puta više podložne osteoporozi nego muškarci, naglašavaju britanski stručnjaci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija