• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas/Informer.rs

20.01.2017

11:09

SAD ZNAMO ŠTA NAM TREBA! Evo koja je namirnica najdelotvornija u sezoni gripa i prehlada

Ljubav

SAD ZNAMO ŠTA NAM TREBA! Evo koja je namirnica najdelotvornija u sezoni gripa i prehlada

Podeli vest

Kada dođe zima, često čak i oni sa jačim imunim sistemom, podlegnu prehladama, grlobolji, kašlju i slično

Naravno, logičan postupak bi bio odlazak lekaru, ali ukoliko želite prvo da pokušate da sami, prirodnim putem, rešite problem, mogli biste to da uradite na sledeći način - konzumiranjem belog luka. 

Mnogi znaju da beli luk veoma zdrav i često ga koriste prilikom pripreme raznih jela, međutim, tada ne dobijate ono najbolje iz njega. Termičkom obradom se gube prava lekovita svojstva belog luka, pa je iz tog razloga poželjnije da se koristi sirov. 

OTKRIĆE KOJE JE ŠOKIRALO I LEKARE! Ovo je uzrok svakog petog srčanog udara!

Ukoliko nemate osetljiv želudac, možete samo da uzmete čen belog luka i da ga grickate.  

Ako vas boli grlo, bilo bi dobro da ga sisate što je duže moguće, do 15 minuta i grlobolja bi trebalo da prođe već isti dan. 

MUČI VAS GLAVOBOLJA, NESANICA, ALERGIJE Proverite da li vam nedostaje kalcijum!

Takođe možete i ovako da ga koristite: Izgnječite 2 čena belog luka, pomešajte sa medom i pola kafene kašičice ulja, pa pojedite tako "na suvo", ili prelijte na tost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17