• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Superžena/informer.rs

21.01.2017

10:14

MOŽETE DA ZAVRŠITE U BOLNICI! Nikako nemojte da pijete tablete bez VODE!

Ljubav

MOŽETE DA ZAVRŠITE U BOLNICI! Nikako nemojte da pijete tablete bez VODE!

Podeli vest

Na uputstvima uz svaku tabletu stoji da bi trebalo da se uzimaju sa dosta vode, a to nije navedeno bez razloga

Ukoliko ste nekada pili tablete bez vode sigurno vam se desilo da osetite tup bol u plućima i da nakon toga neko vreme ne možete ništa da progutate. Tako možete da dehidrirate i da završite u bolnici.

MUČI VAS GLAVOBOLJA, NESANICA, ALERGIJE Proverite da li vam nedostaje kalcijum!

Uzimanje tablete bez ispijanja vode može da izazove oštećenje tkiva jednjaka i njegovu opstrukciju. Neki lekovi mogu da se zaglave u jednjaku, što verovatno nećete osetiti, jer u tom delu jednjaka nema receptora za bol. Sadržaj tablete tako može da nagrize tkivo jednjaka, što prouzrokuje čir i rane koje mogu biti fatalne.

(VIDEO) NJENO VELIČANSTVO - PASTA ZA ZUBE! Evo za šta sve možete da je iskoristite!

Skoro svi lekovi koje danas ljudi koriste mogu da izazovu upalu jednjaka, pa čak i vitamin C, za koji nikada ne biste rekli. Zato je jako važno da tabletu uzmete sa što više vode kako biste izbegli moguće komplikacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija